چطور جذب آهن افزایش پیدا می كند؟ جذب آهن از غذاها تحت تأثیر عوامل گوناگونی ازجمله نوع آهن موجود در غذا، اجزای رژیم غذایی و شرایط فیزیولوژیكی فردی قرار میگیرد و شناخت این عوامل با توجه به شیوع بالای كمبود آهن در افراد اهمیت دارد. 5 روز پیش
روش های موثر در پیشگیری از سنگ كلیه گاهی اوقات رسوبات معدنی و نمكی كلیهها به حدی رشد میكنند كه هماندازهی یك توپ گلف میشوند و با انسداد لولههای متصلكنندهی كلیه به مثانه یا لولههای خارجكننده ادرار از بدن خطرات جدی برای سلامت افراد ایجاد میكنند. 2 ماه پیش
راههای كمكی برای جلوگیری از گرمازدگی كارشناس تغذیه دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی نوشیدنی های سرد به خصوص در مواقع فعالیت یا ورزش را از مهمترین اقدامات كمكی برای جلوگیری از گرمازدگی ذكر كرد. 4 ماه پیش
تشدید شدن مشكلات جسمی با كمبود آهن آهن یك ماده معدنی حیاتی است كه برای تولید گلبولهای قرمز خون، انتقال اكسیژن به اندامهای بدن و سنتز بعضی هورمونها ضروری است. اما خوردن بیش ازاندازه آن به ویژه به صورت مكملهای خوراكی میتواند مشكلاتی به دنبال داشته باشد. 9 ماه پیش
كلم بروكلی قاتل سرطان است كلم بروكلی از سبزیجاتی است كه اگرچه كمی دیر اما بالاخره جایگاه خود را بین عموم مردم به دست آورده است. 1 سال پیش
علل، روش های تشخیص و درمانِ نزدیك بینی اكثر موارد نزدیك بینی خفیف هستند و به راحتی با عینك، لنزهای تماسی یا جراحی انكساری كنترل می شوند. با این حال، در موارد نادر اختلالات شدیدتری ایجاد می شود. 1 سال پیش
كلم بروكلی را فراموش نكنید تحقیقات جدید نشان می دهد كه خوردن كلم بروكلی ممكن است حتی بیشتر از آنچه قبلاً تصور می شد فواید سلامتی داشته باشد. 1 سال پیش
در آلودگی هوا چی بخوریم چی نخوریم؟ این روزها میزان آلودگی هوا به وضعیت بسیار نامطلوبی رسیده و لطمات زیادی به سلامت مردم وارد میشود. خستگی، عصبانیت، كم حوصلگی، كلافگی، سردرد، سوزش چشم و گلو، مشكلات تنفسی و...از جمله آثار سوء وارده به بدن است. 2 سال پیش
علت «زخم معده» چیست؟ اگر مخاط معده عملكرد طبیعی خود را از دست بدهد، اسید معده به بافت معده آسیب میرساند و منجر به زخم معده خواهد شد. 2 سال پیش
پنج مواد غذایی مفید برای دیابتی ها این مقاله را بخوانید تا بدانید اگر دیابت نوع 2 دارید چه غذاهایی باید بخورید. 2 سال پیش
بهترین زمان مصرف ویتامینها احتمالا بارها به امید سلامتی بیشتر از مكملهای ویتامین و مواد معدنی استفاده كردهاید اما ممكن است این سوال برای شما پیش آمده باشد كه بهترین زمان مصرف ویتامینها و قرصهای تقویتی چه زمانی است؟ 2 سال پیش
رژیم غذایی برای بهبود اگزما برخی مواد غذایی باعث تشدید مشكل اگزما و خارش پوست می شوند. در عوض برخی مواد غذایی دیگر نیز به بهبود این وضعیت و تسكین خارش و خشكی پوست كمك می كنند. در این مطلب لیستی از رژیم غذایی مناسب برای اگزما تهیه شده است. 2 سال پیش
چه سبزیجاتی برای مبتلایان به انواع دیابت مفید است؟ دیابت یك بیماری پیچیده است كه به انواع مختلف تقسیم می شود: دیابت نوع 1 و دیابت نوع دو. هر دو مربوط به هورمون انسولین هستند كه در پانكراس ساخته می شود و مسئول كمك به بدن ما برای استفاده از گلوكز (قند) برای انرژی و تنظیم سطح قند خون است. 2 سال پیش
4 راه طبیعی برای كنترل پركاری تیروئید پركاری تیروئید زمانی اتفاق می افتد كه هورمون تیروئید بیش از حد در بدن شما وجود داشته باشد. این وضعیت تیروتوكسیكوز نیز نامیده می شود. غده تیروئید بیش فعال یا بزرگ شده ممكن است هورمون تیروئید بیشتری تولید كند. 2 سال پیش
غذاهای مضر برای كبد چرب را بشناسید بیماری كبد چرب با نام دقیقتر بیماری كبد چرب غیرالكلی (NAFLD)، زمانی رخ میدهد كه بیش از 5 درصد سلولهای كبدی حاوی چربی باشند. علت دقیق این بیماری شناخته شده نیست، اما رژیم غذایی نامناسب و ژنتیك ضعیف نقش مهمی در ابتلای آن بازی میكنند. 2 سال پیش
باورهای تغذیه ای درست و غلط درباره سرماخوردگی بسیاری از گذشتگان براساس یافتههای طب سنتی در زمان ابتلا به برخی بیماریها همچون سرماخوردگی باورهای تغذیهای مختلفی داشتند كه تا امروز نیز برخی از این باورها به نسل جدید انتقال یافته است. 2 سال پیش
نكات مهمی درباره مصرف ویتامین D ، C و اسید فولیك در بارداری كمبود ویتامین D در ابتدا به علت ریكتز به دلیل عدم قرار گرفتن در معرض نور آفتاب یا مواد غذایی غنی از ویتامین D كشف شد. این بیماری هنوز در بخشهای عمده جهان شیوع بالایی دارد. 2 سال پیش
اگر دچار رفلاكس معده هستید؛ این غذاها را بخورید رفلكس اسید زمانی اتفاق می افتد كه اسید معده به مری نشت می كند. وقتی چنین اتفاقی می افتد فرد دچار ناراحتی می شود و در قسمت قفسه سینه احساس سوزش می كند. 2 سال پیش
حلقه های تیره اطراف چشم كودكان تیرگی اطراف چشم كودكان می تواند دلایل مختلفی داشته باشد كه در ادامه به آنها می پردازیم. 2 سال پیش
از سیر تا شكلات؛ پیشنهادهای تغذیهای برای مواجهه با آلایندهها یك متخصص تغذیه گفت: افرادی كه رژیم غذایی كمتر مغذی دارند بیشتر در خطر ابتلا به بیماریهای مزمن قرار دارند و اگر این افراد در معرض آلودگی هوا نیز قرار بگیرند شدت این بیماریهای مزمن در بدن آنها بیشتر خواهد شد. 2 سال پیش
خوراكی های مفید و خطرناك برای كلیه را بشناسید خوراكی های زیر كلیه ها را در معرض ابتلا به بیماری قرار می دهد و بهتر است در مصرف آنها زیاده روی نكنیم. همچنین افراد مبتلا به بیماری های كلیوی باید از مصرف آنها پرهیز كنند. 2 سال پیش
یك عامل مهم در پیشگیری از سرطان روده مطالعات آماری نشان داده است كه سرطان روده هر ساله تقریبا در بیش از یك میلیون نفر از مردم جهان تشخیص داده میشود. 2 سال پیش
14 سبزی مفید از میان مغذیترینها همه ما از فواید بینظیر سبزیجات اطلاع داریم. سبزیجات سرشار از فیبر، آنتیاكسیدان و مواد معدنی هستند و سلامت بدن ما را تضمین میكنند. امروز قصد داریم 14 سبزی بسیار مغذی را معرفی كنیم. 2 سال پیش
10 روش برای پیشگیری از ابتلا به سرطان دلایل ابتلا به سرطان بسیار گوناگوناند و در همه موارد نمیتوان از ابتلا به این بیماری جلوگیری كرد. پژوهشهای علمی، اما نشان میدهند كه میتوان در شماری از موارد با راههای پیشگیرانه میزان خطر ابتلا به سرطان را كاهش داد. 2 سال پیش
مواد غذایی كه تمام ویتامینهای ضروری بدن را دارند ویتامینها مانند پروتئینها یا كربوهیدراتها انرژی تولید نمیكنند؛ اما اجزای ضروری برای عملكرد و رشد مناسب بدن هستند. 2 سال پیش
مواد غذایی ضد سرطان را بشناسیم متخصص رادیوتراپی آنكولوژی گفت:وقتی سطح آنتی اكسیدانها در بدن كمتر از رادیكالهای آزاد شود، سبب افزایش فشار بر سیستم ایمنی بدن میشود؛ ضمن اینكه میوه و سبزیجاتی مانند پرتقال، كلم بروكلی، فلفل دلمهای، انار، آلبالو دارای آنتی اكسیدان هستند. 2 سال پیش
كدام خوراكی ها برای خلق و خو مفیدند؟ رشته نوظهور روانپزشكی تغذیه تاكید میكند كه چگونه غذاها میتوانند علاوه بر تاثیر مثبت بر جسم، خلقوخوی ما را بهتر كنند. 2 سال پیش
راههای تقویت سیستم ایمنی در مقابله با كووید19 به گفته محققان، به نظر می رسد برخی مواد مغذی نظیر ویتامین های A، C، D و E و مواد معدنی روی، سلنیوم و منیزیم با تقویت سیستم ایمنی مرتبط هستند. 2 سال پیش
مواد غذایی سالمی كه باید در مصرف آنها احتیاط كرد اگر به این باور رسیدهاید كه هرچه بیشتر میوه و سبزی مصرف كنید، سلامتی خود را بیشتر تضمین كردهاید، وقت تجدیدنظر فرا رسیده است. 2 سال پیش
نكاتی برای كنترل درد مفاصل در سرمای هوا هوای سرد عارضه آرتریت و درد مفاصل را در میان مبتلایان تشدید میكند كه در این شرایط تحرك آنها به دلیل سفتی مفاصل محدود میشود. 2 سال پیش
7 ماده غذایی غنی از " امگا 3 " استفاده از مواد غذایی دارای امگا 3 برای جلوگیری از بسیاری از بیماریها مفید و حیاتی است. 2 سال پیش
4 ویتامین و ماده معدنیِ ضروری برای قلب برای حفظ سلامت قلب توصیههای زیادی وجود دارد كه یكی از مهمترین آنها، دنبال كردن رژیم غذایی سالم و غنی از ویتامینها و مواد معدنیِ ضروری برای این عضو حیاتی است. 3 سال پیش
نكات مهم تغذیه سالمندان قبل از واكسیناسیون دز یاد آور مدیر گروه تغذیه بالینی وزارت بهداشت گفت: خواب راحت سبب ارتقای سیستم ایمنی در بین افراد و به ویژه سالمندان در هنگام واكسیناسیون می شود. 3 سال پیش
برنامه غذایی روزهای آلودگی هوا/ دفع سرب با خوردن سیب رئیس اداره تغذیه بیمارستان مسیح دانشوری، مصرف برخی مواد غذایی را باعث تقویت سیستم ایمنی، تنفسی، گوارشی و قلبی و كاهش آسیب های ناشی از آلاینده ها در بدن عنوان كرد. 3 سال پیش
توصیههایی برای مصرف مایعات كافی در فصل سرما با سرد شدن دمای هوا، مصرف آب آشامیدنی ممكن است كاهش پیدا كند چرا كه معمولا به اندازه ماه های گرم سال احساس تشنگی نداریم اما این بدان معنا نیست كه بدن در هوای سرد به مایعات كمتری نیاز دارد. 3 سال پیش
ارتباط یك ماده مغذی با سرطان پروستات متخصصان تغذیه و سلامت در مطالعهای تازه به بررسی تاثیر نوعی ماده غذایی حاوی پروتئین بالا پرداختند كه معتقدند مصرف بیش از حد آن می تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را تا 70 درصد افزایش دهد. 3 سال پیش
توصیه هایی برای حفظ سلامت ریه در ماههای سرد سال معضل آلودگی هوا به ویژه در دو فصل پاییز و زمستان به یك نگرانی جدی تبدیل شده، دود و آلودگی هوا در این دو فصل بر وضعیت كلی سلامت افراد تاثیر می گذارد. 3 سال پیش
آدامس جویدن موجب ایجاد نفخ می شود به گفته محققان، بلع بیش از حد هوا هنگام جویدن آدامس می تواند علت بروز نفخ باشد. 3 سال پیش
استخوانها غیر از كلسیم به كدام ریزمغذیها نیاز دارند؟ مراقبت از سلامت استخوان ها در سنین پایین به منظور پیشگیری از آسیب دیدگی و پوكی استخوان در مراحل بعدی زندگی اهمیت بسزایی دارد. 3 سال پیش
نقش ویتامین A در مقابله با كرونا كارشناس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز با اشاره به نقش مصرف غذاهای حاوی ویتامین A در سلامت كودكان زیر پنج سال... 3 سال پیش
تغذیه قبل و بعد از واكسیناسیون/ ناشتا واكسن نزنید رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با اشاره به اهمیت تغذیه در تقویت سیستم ایمنی بدن، در خصوص تغذیه مناسب قبل و بعد از واكسیناسیون كووید 19 توصیههایی ارائه داد. 3 سال پیش
قبل و بعد از تزریق واكسن كرونا كدام مواد غذایی را بیشتر بخوریم؟ راهكارهای تغذیهای برای مقابله با برخی عوارض احتمالی ناشی از واكسیناسیون 3 سال پیش
آثار مصرف مكملها در تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود سریعتر بیماران كووید19 بنابراعلام شبكه ملی تحقیقات بیماریهای تنفسی، مصرف ویتامینها و مكملها در پیشگیری از ابتلا به بیماریها از جمله كرونا همچنین تسریع روند بهبود مبتلایان موثر است. 3 سال پیش
تغذیه مبتلایان به كووید 19 برنامه "پاسخگو" رادیو سلامت به طور زنده و با حضور دكتر فریبا كوهدانی روی آنتن رفت. 3 سال پیش
همه چیز در مورد ویتامین E برنامه"پاسخگو"ی رادیو سلامت از گروه "تغذیه و سلامت" با حضور دكتر پیام فرحبخش روی آنتن رفت. 3 سال پیش
دو ماده مغذی مفید در پیشگیری از خطر ابتلا به پاركینسون نتایج یك مطالعه جدید نشان می دهد افرادی كه مقادیر بالایی از ویتامین C و E مصرف می كنند، ممكن است خطر ابتلا به بیماری پاركینسون در خود را حدود یك سوم كاهش دهند. 3 سال پیش