آدامس جویدن موجب ایجاد نفخ می شود

به گفته محققان، بلع بیش از حد هوا هنگام جویدن آدامس می تواند علت بروز نفخ باشد.

1400/08/12
|
10:22

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از دیلی اكسپرس، این اتفاق زمانی رخ می دهد كه آدامس با دهان باز جویده می‌شود و هوای اضافی را وارد روده ها می كند.

برای جلوگیری از این امر، محققان توصیه می كنند هنگام استفاده از آدامس، دهان خود را بسته نگه دارید.

یكی دیگر از دلایلی كه جویدن آدامس می تواند منجر به نفخ شود، تركیب آن است. برخی از انواع آدامس های بدون قند، اغلب حاوی سوربیتول و زایلیتول هستند كه به عنوان یك شیرین كننده عمل می كنند.

برای برخی افراد، این مواد می توانند باعث ایجاد گاز شده یا حتی به عنوان مُلین عمل كنند.

شیرین كننده های مصنوعی نیز می توانند باعث گرفتگی عضلات و اسهال مزمن شوند.

هضم ناقص و تخمیر این شیرین كننده ها در روده بزرگ اغلب منجر به بروز این مشكلات دردناك می شود.

به جز آدامس، غذاهای دیگری نیز وجود دارند كه باعث نفخ می شوند كه شامل لوبیا، پیاز، كلم بروكلی، كلم پیچ، جوانه ها و گل كلم هستند. دلیل نفخ آوری آنها می تواند به دلیل فیبر و قند موجود در آنها باشد.

محققان توصیه می‌كنند كه مصرف غذاهایی از این قبیل را كاهش دهید و در عین حال مصرف روزانه 5 وعده میوه و سبزیجات را حفظ كنید.

برخی از دلایل دیگر نفخ عبارتند از یبوست، بیماری سلیاك و سندرم روده تحریك پذیر.

دسترسی سریع