ارتباط یك ماده مغذی با سرطان پروستات

متخصصان تغذیه و سلامت در مطالعه‌ای تازه به بررسی تاثیر نوعی ماده غذایی حاوی پروتئین بالا پرداختند كه معتقدند مصرف بیش از حد آن می تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را تا 70 درصد افزایش دهد.

1400/08/23
|
11:22

به گزارش ایسنا، تردیدی نیست كه انتخاب نامناسب رژیم غذایی می تواند در بروز انواع مشكلات جسمی از عوارض جزئی گرفته تا سرطان های تهاجمی نقش داشته باشد.

اصطلاحی هست كه می‌گوید "ما آن چیزی هستیم كه می‌خوریم" و بنابراین رعایت یك رژیم غذایی سالم و متعادل به همه توصیه می شود. در میان مطالعات و بررسی‌های اخیر در حوزه تغذیه و سلامت، نتایج یك مطالعه جدید نشان می دهد كه چگونه یك ماده مغذی و سالم كه بخشی از رژیم غذایی روزمره ماست، می تواند (در صورت مصرف نادرست) خطر ابتلا به سرطان پروستات را تا 70 درصد افزایش دهد.

ارتباط رژیم غذایی و سرطان

مطالعات مختلفی در مورد نقش نوع ماده خوراكی موسوم به "كولین" در پیشگیری از سرطان انجام شده است. این باور وجود دارد كه عدم مصرف كافی این ماده مغذی با افزایش خطر بروز مشكلات جسمی و تهدید كننده سلامت مرتبط است. هرچند از سوی دیگر ثابت شده است كه مصرف بیش از حد این ماده مغذی می تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را تا 70 درصد افزایش دهد. مطالعات نشان داده اند كه غلظت بالایی از كولین در سلول های سرطانی پروستات وجود دارد.

كولین یا ویتامین ب 4، جزئی از ویتامین‌های گروه ب و یك ماده مغذی ضروری برای بدن است. كولین برای متابولیسم و سوخت و ساز چربی لازم است و برای سوزاندن چربی در بدن مصرف می‌شود. این ماده بسیار مهم بوده و اگر مقدار كولین در بدن شما خیلی كم باشد، چربی اضافی در كبد جمع می‌شود.

كولین در عین حال نقش حیاتی در حفظ یكپارچگی ساختار غشای سلولی دارد. این ماده برای انتقال عصبی و رشد اولیه مغز مهم است و همچنین در تعدیل بیان ژنی نقش دارد.

توصیه می شود بزرگسالان روزانه حدود 450 میلی گرم كولین مصرف كنند. یك عدد تخم مرغ حاوی كمتر از 150 میلی گرم كولین است و رژیم غذایی سالم كه شامل تخم مرغ و گوشت است و در صورتیكه به طور متعادل مصرف شود، برای حفظ سلامتی مفید است.

آیا كولین تنها عامل خطر سرطان پروستات است؟

در این مطالعه سطح كولین در بدن بیماران مبتلا به سرطان پروستات بررسی شد اما سبك زندگی آنها در گذشته، نوع خوراكی مصرفی و میزان فعالیت آنان مورد توجه قرار نگرفت. بنابراین، نمی توان خطر سرطان را به طور كلی با مصرف یك نوع ماده غذایی خاص مرتبط دانست.

به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه تایمز آو ایندیا، محققان همچنین در بررسی های خود به ارتباط بین رژیم غذایی سرشار از چربی های اشباع و خطر ابتلا به سرطان پروستات پی برده اند. چربی های اشباع می توانند سطح كلسترول بد را افزایش دهند كه با افزایش خطر ابتلا به سرطان تهاجمی مرتبط است.

مواد غذایی سرشار از كولین

گوشت گاو، سیب زمینی قرمز، مرغ، بوقلمون، بادام، لوبیا قرمز، گل كلم، سویا و كلم بروكلی از جمله مواد غذایی سرشار از كولین هستند.

دسترسی سریع