اگر به این باور رسیدهاید كه هرچه بیشتر میوه و سبزی مصرف كنید، سلامتی خود را بیشتر تضمین كردهاید، وقت تجدیدنظر فرا رسیده است.
به گزارش ایسنا،متخصصان هشدار میدهند كه مصرف بیش از حد و افراطی مواد غذایی هر چقدر هم كه سالم باشند، مجاز نیست و سلامت شما را به خطر خواهد انداخت. برخی از خوردنیهای مفید كه نباید در مصرف آنها افراط كرد شامل موارد زیر است:
كلم بروكلی
یك ماده غذایی فوقالعاده و مملو از آنتیاكسیدانهای مفید است كه خطر ابتلا به سرطان و بیماریهای قلبی را كاهش میدهد، اما زمانی كه كلم بروكلی در مقادیر بسیار زیاد مصرف شود، ممكن است منجر به كمكاری تیروئید گردد. این سبزی حاوی تیوسیانات است كه میتواند جذب ید را برای بدن شما دشوار كند.
شیر بادام و شیرهای گیاهی
مشكل جایگزینهای شیر گاو، مانند شیر بادام، جوی دوسر، كنف، سویا، نارگیل و ... این است كه آنها اغلب بسیار فرآوری شده هستند و قندهای اضافه زیادی دارند. در واقع، این شیرهای گیاهی معمولا مقدار كمی از گیاه واقعی را دارند. بهعنوانمثال، یك لیوان شیر بادام متوسط، فقط حدود چهار عدد مغز بادام دارد.
چای سبز
این چای مملو از كاتچینها یا همان آنتیاكسیدانهای قوی است كه به دفع سرطان، التهاب و بیماریهای قلبی كمك میكند. با این حال، تاننهای موجود در چای سبز میتواند با جذب «آهن غیر هِم» (آهن منابع گیاهی) نیز تداخل داشته باشد، بنابراین اگر سطح آهن پایینی دارید یا در معرض خطر كمبود آهن هستید، از نوشیدن چای سبز همراه با وعدههای غذایی خودداری كنید.
مركبات
در حالی كه مركبات برای اكثر افراد سالم هستند، مركباتی مانند گریپفروت، میتوانند با فهرست طولانی از داروها، از جمله برخی استاتینها و آنتیهیستامینها تداخل داشته باشند. اگر دارو مصرف میكنید، همیشه با پزشك یا داروساز خود مشورت كنید تا مطمئن شوید كه میتوانید با خیال راحت مركبات را مصرف كنید.
برنج قهوهای
در حالی كه برنج قهوهای میتواند منبع غلات كامل باشد، ممكن است بسته به محل رشد آن، سطوح بالاتری از آرسنیك نسبت به برنج سفید داشته باشد. خوردن روزانه برنج قهوهای و محصولات با مشتقات برنج قهوهای میتواند منجر به قرار گرفتن در معرض آرسنیك بیشتر شود. مسمومیت با آرسنیك میتواند باعث ایجاد عوارض جدی در سلامتی و حتی مرگ، در صورت عدم درمان شود.
اسفناج
اكثر مردم تقریباً به اندازه كافی سبزیجات برگدار از جمله اسفناج در رژیم غذایی خود دریافت نمیكنند. سبزیهای برگدار منبع فوقالعاده كمكالری ویتامینها و مواد معدنی از جمله منیزیم، لوتئین، اسید فولیك و ویتامین K هستند. اما برای افرادی كه شایعترین نوع سنگ كلیه موسوم به اگزالات كلسیم را دارند، اسفناج میتواند مشكلساز باشد زیرا حاوی سطوح بالایی از اگزالات است كه میتواند منجر به تشكیل سنگ كلیه در افراد در معرض خطر شود.
آب
حتی نوشیدن بیشازحد آب در مدت زمان كوتاه هم میتواند تعادل الكترولیتها را مختل كند و به نوبه خود منجر به كاهش خطرناك سطح سدیم در بدن شود.