یك عامل مهم در پیشگیری از سرطان روده

مطالعات آماری نشان داده است كه سرطان روده هر ساله تقریبا در بیش از یك میلیون نفر از مردم جهان تشخیص داده می‌شود.

1401/02/05
|
11:03

عوامل خطر سرطان روده بزرگ شامل برخی از رژیم‌های غذایی مانند رژیم غذایی سرشار از گوشت قرمز مانند گوشت گاو و گوسفند و نیز گوشت‌های فرآوری شده مانند سوسیس و كالباس است. از دیگر عوامل خطر ابتلا به سرطان روده می‌توان به چاقی و اضافه وزن اشاره كرد.

متخصصان علوم پزشكی اخیرا پتانسیل متابولیت تركیبی موسوم به "فلاونوئید" را برای جلوگیری از سرطان روده بزرگ تشخیص داده‌اند. این تركیب عمدتا در میوه‌ها و سبزیجاتی مانند توت سیاه، ذغال اخته، انگور قرمز، سیب، پیاز قرمز، كلم بروكلی، انار، توت فرنگی، زردآلو، كلم قرمز و پوست بادمجان بنفش و هم‌چنین شكلات و چای وجود دارد.

گروهی از متخصصان علوم پزشكی در روند تحقیقات خود به جزئیات جدیدی درباره فلاونوئیدها و چگونگی اثرگذاری آنها در جلوگیری از سرطان روده بزرگ دست یافتند.

مطالعات قبلی نشان داده بودند كه فلاونوئیدها، تركیبات طبیعی موجود در میوه‌ها و سبزیجات، سرطان را مهار می‌كنند اما هیچ كس نمی‌دانست كه چه چیزی باعث مؤثر بودن آن‌ها در پیشگیری از سرطان شده است.

یك عامل مهم در پیشگیری از سرطان روده



محققان در مجموعه‌ای از آزمایشات خود دریافتند ماده‌ای موسوم به "2،4،6-تری هیدروكسی بنزوئیك اسید" (2،4،6-THBA) كه در نتیجه تجزیه فلاونوئیدها توسط باكتری‌های روده تولید می‌شود، آنزیم‌های درگیر در تقسیم سلولی را مهار می‌كند. آزمایش‌های بعدی نیز ثابت كرد كه 2،4،6-THBA، رشد سلول‌های سرطانی را مهار می‌كند.

هرچند داروهای بسیاری برای درمان سرطان وجود دارد اما تقریباً هیچ كدام از آن‌ها برای پیشگیری از این بیماری استفاده نمی‌شود. از همین رو كشف 2،4،6-THBA به عنوان مهار كننده رشد سلول‌های سرطانی، متخصصان را در دستیابی به موفقیت‌های بعدی با هدف پیشگیری از این سرطان بسیار امیدوار كرده است.

متخصصان بر این باورند كه تركیب فلاونوئیدها و 2،4،6-THBA كه در مجموع به دنبال مصرف میوه و سبزی در بدن تولید می‌شود، پتانسیل استفاده به عنوان دارویی برای پیشگیری از سرطان را دارد، اگرچه انجام مطالعات بیشتر در این زمینه مورد نیاز است.

این مطالعه هم‌چنین تاكید مجدد بر اهمیت استفاده از میوه‌ها و سبزیجات در رژیم غذایی روزانه دارد.

دسترسی سریع