آثار مصرف مكمل‌ها در تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود سریع‌تر بیماران كووید19

بنابراعلام شبكه ملی تحقیقات بیماری‌های تنفسی، مصرف ویتامین‌ها و مكمل‌ها در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها از جمله كرونا همچنین تسریع روند بهبود مبتلایان موثر است.

1400/01/14
|
08:55

دریافت مكمل‌ها برای اصلاح كمبودهای بدن بعد از بیماری و بهبود قوای جسمی بیماران لازم است. استفاده از ویتامین‌های D ،E و ریز مغذی‌های روی و سلنیوم در افزایش و تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر بیماری‌ها از جمله ویروس جدید كرونا بسیار موثر است. در صورت كمبود ویتامین‌های بدن با مشورت پزشك باید مكمل‌ها مصرف شود.
ویتامین D: یافته‌های جدید تأثیر مكمل‌های و یتامینD را در كمك به سیستم ایمنی بدن در مبارزه با كووید-19 تأیید كرده است. به این معنی كه ویتامین D به شدت روی پاسخ به عفونت تأثیر می‌گذارد. چنانچه غلظت سرمی D3 شما كمتر از25 است، شما دچار كمبود هستید و با مراجعه به پزشك این وضعیت باید اصلاح شود. در صورتی كه سطح غلظت ویتامینD شما بین 20 تا 30 است، با مصرف هر دو هفته یك بار یك كپسول 50000IU سطح ویتامین خود را در سطح مناسب حفظ كنید. در صورتی سطح غلظت ویتامین D شما بیشتر از30 است، ماهانه یك كپسول IU 50000 مصرف كنید .

ویتامین E : این ویتامین نیز مانند ویتامین C یك آنتی اكسیدان قوی است كه به بدن كمك می‌كند تا از عفونت‌ها جلوگیری كند. ویتامین E یكی از ریزمغذی‌هایی است كه در سیستم ایمنی نقش دارد. بادام، بادام زمینی، فندق و تخمه آفتابگردان سرشار از ویتامین E هستند همچنین اسفناج و كلم بروكلی منبعی برای این ویتامین محسوب می‌شوند. ویتامین E برای حدود 200 واكنش بیوشیمیایی بدن لازم است. از این رو برای عملكرد سیستم ایمنی بدن بسیار حائز اهمیت است همچنین مصرف غذاهای سرشار از ویتامین B6 شامل موز، سینه مرغ كم‌چرب، ماهی‌های آب سرد مانند تن ماهی، سیب زمینی پخته شده و نخود نیز در كنار ویتامین E توصیه می‌شود. روغن‌های گیاهی نیز غنی از ویتامین E هستند. بعد از بهبود افراد مبتلا به كووید-19 در صورت داشتن ضعف و برای تقویت قوای جسمانی به مدت دو هفته روزانه قرص 100 میلی گرم مصرف شود.

زینك یا روی: خواص روی در تقویت دستگاه ایمنی از قبل شناخته شده است و یك توضیح احتمالی درباره نتایج این بررسی هم این است كه اثر ضد التهابی روی ممكن است باعث حفاظت بیماران شده باشد.این بررسی نشان داد كه میزان‌های روی در خون بیمارانی كه به علت ابتلا به كووید-19درگذشته بودند، بسیار پایینتر از بیمارانی است كه از این بیماری جان سالم به در برده بودند. بعد از بهبود افراد مبتلا به كووید-19 در صورت داشتن ضعف و برای تقویت قوای جسمانی به مدت دو هفته روزانه قرص روی مصرف شود.

منیزیم: برخی مطالعات اخیر گویای ارتباط منیزیم دریافتی وعفونت‌های ویروسی است و بر این اساس توصیه می‌شود دریافت منیزیم از منابع غذایی آن از قبیل دانه‌ها، مغزها، حبوبات و غلات كامل به مقدار كافی در برنامه غذایی بیماران لحاظ شود.

آهن: دریافت مقادیر كافی آهن از منابع غذایی غنی از آن در برنامه غذایی بیماران در نظر گرفته شود و درصورت بروز علائم كمبود آهن ارزیابی‌های بالینی و پاراكلینیكی انجام شود و بر اساس نتایج آن اقدام درمانی مناسب صورت گیرد.

مكمل پروبیوتیك: استفاده از تركیبات غذایی پروبیوتیك در بیماران مبتلا به كرونا جهت كنترل عفونت‌های تنفسی می‌تواند كمك كننده باشد.

ویتامین C :دریافت كافی منابع غذایی غنی از ویتامینC در بیماران مبتلا به كرونا توصیه می شود.در صورت عدم دریافت منابع غذایی توصیه به دریافت مكمل دوز یك گرم روزانه در تركیب با ویتامین E به اندازه 1000 واحد بین المللی در تقویت سیستم ایمنی كاآمد است.

دسترسی سریع