راههای تقویت سیستم ایمنی در مقابله با كووید19

به گفته محققان، به نظر می رسد برخی مواد مغذی نظیر ویتامین های A، C، D و E و مواد معدنی روی، سلنیوم و منیزیم با تقویت سیستم ایمنی مرتبط هستند.

1400/11/02
|
10:15

به گزارش خبرنگار مهربسیاری از مطالعات نشان می‌دهند كه بدون میزان كافی مواد مغذی ضروری بدن، سیستم ایمنی بدن آسیب می بیند. این تحقیق شامل مطالعاتی است كه نشان می‌دهد كمبود ویتامین‌های C و D بیشتر در افراد مبتلا به عفونت، از جمله ذات‌الریه، دیده می‌شود.

داشتن یك رژیم غذایی حاوی غذاهای تازه و كامل در مقادیر معقول بهترین راه برای دریافت دوز روزانه ویتامین‌ها از جمله آنتی اكسیدان های سالم موجود در میوه‌ها و سبزیجات است.

رژیم غذایی غنی از آنتی اكسیدان با مجموعه‌ای از فعالیت‌های تقویت كننده سلامت مرتبط هستند. مواد خوراكی سرشار از آنتی اكسیدان عبارتند از:

ویتامین A و بتاكاروتن: كدو حلوایی، هویج، اسفناج، سیب زمینی شیرین، طالبی، سبزی‌های پهن برگ و انبه.

ویتامین C: مركبات، توت فرنگی، فلفل دلمه‌ای، گل كلم، كلم بروكلی، گوجه فرنگی، سیب زمینی شیرین و مارچوبه.

ویتامین E: روغن گیاهی، بادام، غلات كامل، جوانه گندم، سیب زمینی شیرین.

سلنیوم: ماهی قزل آلا و شاه ماهی.

برخی شواهد نشان می‌دهند كه مكمل‌های ویتامین C، E، D و روی برای عفونت‌های تنفسی با علائمی مشابه كووید 19 مفید هستند، اگرچه هیچ مطالعه عمده‌ای در مورد تأثیر آنها بر روی كروناویروس جدید منتشر نشده است.

روی در مقادیر كافی شواهدی مبنی بر كاهش طول برخی از عفونت‌های ویروسی در صورت مصرف فوری نشان داده است.

در كنار رژیم غذایی سالم و تغذیه مناسب، انجام برخی فعالیت‌های سالم نظیر ورزش، كاهش استرس و خواب خوب به بهبود سیستم ایمنی كمك می‌كند.

دسترسی سریع