استفاده از مواد غذایی دارای امگا 3 برای جلوگیری از بسیاری از بیماریها مفید و حیاتی است.
باشگاه خبرنگاران جوان- اسیدهای چرب امگا 3 از جمله مواد مغذی مهم برای بدن هستند. متخصصان تغذیه استفاده از آنها را به ویژه برای جلوگیری از بیماریهای عصبی توصیه میكنند؛ گفته میشود كه این ماده تاثیر مثبتی بر افسردگی نیز دارند.
در ادامه 7 ماده غذایی كه بیشترین مقدار امگا 3 را دارند، معرفی میشوند:
1- ماهی سالمون
ماهیهای چرب مانند سالمون سرشار از «امگا 3» هستند. بررسیها حاكی از آن است كه در هر 100 گرم از بدن این نوع ماهی بیش از 4000 میلی گرم «امگا 3» وجود دارد و در مجموع نیز هر چه گوشت ماهی تیرهتر باشد این ماده در آن بیشتر است.
2- روغن كلزا
روغن كلزا منبع اسید آلفا-لینولنیك است كه از اسیدهای چرب خانواده «امگا 3» محسوب میشود و در میان همه روغنهای خوراكی نیز كمترین میزان چربی اشباع شده را دارد.
3- تخم مرغ های طیوری كه در فضای باز پرورش یافتهاند
تخممرغ نیز منبع «امگا 3» است؛ اما به شرطی كه مرغها در مرتع و در فضای باز باشند. در واقع، این رژیم غذایی مرغها است كه نقش مهمی در مقوی بودن تخمهایشان دارد. به طور مثال اگر برای تغذیه مرغها از دانههای كتان استفاده شود، تخمهای آنها غنی از «امگا 3» خواهند بود.
4- دانههای چیا
دانه چیا نیز منبع قابل توجهی از «امگا 3» همچنین سرشار از مواد معدنی دیگری مانند منگنز، كلسیم و فسفر است. میتوان این دانهها را در ماست یا روی سالاد ریخت و خورد.
5- سویا
این ماده غذایی كه به ویژه در میان گیاهخواران طرفداران زیادی دارد، نه تنها سرشار از فیبر و پروتئین است؛ بلكه منبع قابل توجهی از «امگا 3» نیز (1443 میلی گرم در 100 گرم) محسوب میشود. سویا یا جوانه آن را میتوان در سالاد ریخت یا با هر غذای دیگری مصرف كرد.
6- اسفناج
در بین سبزیجات سبز، اسفناج حاوی بیشترین میزان «امگا 3» و به طور دقیقتر اسید آلفا-لینولئیك است. كلم بروكلی نیز حاوی این ماده مغذی است.
7- گردوی تازه
گردوی تازه سرشار از آنتی اكسیدان و «امگا 3» است. میوهای بسیار پرانرژی است و به گفته متخصصان تغذیه، ایده آل این است كه روزانه 25 گرم گردو (معادل 5 دانه) خورده شود.