متخصص رادیوتراپی آنكولوژی گفت:وقتی سطح آنتی اكسیدانها در بدن كمتر از رادیكالهای آزاد شود، سبب افزایش فشار بر سیستم ایمنی بدن میشود؛ ضمن اینكه میوه و سبزیجاتی مانند پرتقال، كلم بروكلی، فلفل دلمهای، انار، آلبالو دارای آنتی اكسیدان هستند.
حمیدرضا دهقان منشادی، متخصص رادیوتراپی آنكولوژی درباره «مواد غذایی حاوی آنتی اكسیدان»،گفت: هریك از ما به طور مداوم میزبان آنتی اكسیدانها و رادیكالهای آزاد در بدن خود هستیم. برخی از آنتی اكسیدانها توسط خود بدن ساخته میشوند و بقیه موارد از طریق تغذیه و خوردن غذاهای حاوی آنتی اكسیدان تأمین میشوند
این متخصص رادیوتراپی انكولوژی افزود: بدن ما بعد از انجام واكنشهای سلولی، رادیكالهای آزاد تولید میكند. برای مثال كبد رادیكالهای آزاد را تولید و از آنها برای سمزدایی بدن استفاده میكند؛ در حالی كه گلبولهای سفید خون از رادیكالهای آزاد برای مقابله و از بین بردن ویروسها، باكتریها و سلولهای آسیبدیده استفاده میكنند.
وی متذكر شد:وقتی نوع خاصی از مولكولهای حاوی اكسیژن میتوانند آزادانه در بدن حركت كنند، موجب ایجاد نوعی آسیب اكسیداتیو و در نتیجه تشكیل رادیكالهای آزاد میشوند، اما وقتی در اثر تغذیه نامناسب یا قرار گرفتن در معرض سموم مختلف یا عوامل دیگر، سطح آنتی اكسیدانها در بدن كمتر از رادیكالهای آزاد شود، سبب افزایش فشار بر سیستم ایمنی بدن میشود.
دهقان منشادی با بیان اینكه آنتی اكسیدان به هر مادهای گفته میشود كه بتواند فرآیند اكسیداسیون را مهار كند، خاطر نشان كرد: آنتی اكسیدانها شامل مواد غذایی مختلفی هستند مثلا كارتنوئیدها مانند بتاكاروتن، لیكوپن و ویتامین C؛ این مواد نمونهای از آنتی اكسیدانهایی هستند كه فرآیند اكسیداسیون یا واكنش سلولی در برابر اكسیژن، پراكسید یا رادیكالهای آزاد را مهار میكنند.
این متخصص رادیوتراپی انكولوژی ابراز كرد: میوه و سبزیجاتی مانند پرتقال، كلم بروكلی، فلفل دلمهای، انار، آلبالو دارای آنتی اكسیدان هستند.