نقش ویتامین A در مقابله با كرونا

كارشناس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز با اشاره به نقش مصرف غذاهای حاوی ویتامین A در سلامت كودكان زیر پنج سال...

1400/06/24
|
12:30

گفت: ویتامین A در تنظیم و تقویت سیستم ایمنی بدن و كاهش خطر ابتلا به كرونا و بیماری‌های تنفسی تاثیرگذار است.

ندا فرح‌بخش در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به نقش ویتامین A در مقابله با كرونا در كودكان زیر پنج سال، اظهار كرد: ویتامین A یكی از ویتامین‌های بسیار مهم است كه نقش مهمی در بسیاری از فعالیت‌های حیاتی بدن دارد؛ این ویتامین در رشد و نمو، كیفیت بینایی، حفظ بافت‌های مخاطی بدن مانند لایه‌های مخاطی اندام‌های گوارشی و تنفسی و همچنین در دستگاه ایمنی بدن مؤثر است.

وی افزود: ویتامین A در شكل فرم اصلی خود تنها در منابع حیوانی مانند جگر، شیر و لبنیات وجود دارد. پیش‌سازهای ویتامین A یعنی كاروتنوئیدها نیز در منابع گیاهی وجود دارند كه به ویتامین A تبدیل می‌شوند.

فرح‌بخش ادامه داد: میوه‌های نارنجی و زرد مانند طالبی، گریپ‌فروت، زردآلو و سبزیجاتی مانند هویج، كدوتنبل، سیب‌زمینی شیرین و كدو حلوایی از منابع بتاكاروتن هستند. كلم بروكلی، اسفناج و انواع سبزیجات تیره نیز از منابع بتاكاروتن هستند.

وی گفت: باید توجه كرد كه میزان بتاكاروتن در میوه و یا سبزی پررنگ‌تر، بیشتر است.

كارشناس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز بیان كرد: با توجه به نقش ویتامین A در تنظیم و تقویت سیستم ایمنی بدن و كاهش خطر ابتلا به كرونا و بیماری‌های تنفسی، مرحله نخست برنامه مكمل‌یاری‌ مگادوز ویتامین A برای كودكان دو تا پنج سال، در برخی استان‌ها از جمله خوزستان اجرا شده است.

وی افزود: برای كودكان زیر دو سال مصرف قطره مولتی ‌ویتامین یا قطره AD جهت مكمل‌یاری، این گروه استفاده می‌شود.

فرح‌بخش بیان كرد: آموزش و مشاوره تغذیه برای مادران دارای كودك زیر پنج سال در زمینه مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین A توسط بهورزان در مناطق روستایی و توسط مراقبین سلامت در پایگاه‌های سلامت شهری، به منظور تغذیه بهتر این كودكان و با هدف تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به كرونا در شرایط كرونایی ارائه می‌شود.

وی عنوان كرد: همچنین كارشناسان تغذیه در ستاد مركز بهداشت استان و شهرستان و مراكز خدمات جامع سلامت با ارائه مراقبت‌های تغذیه‌ای ضروری، آموزش و مشاوره تخصصی تغذیه به صورت حضوری و غیرحضوری خدمات مورد نیاز را ارائه می‌دهند. از طریق سامانه تلفنی مشاوره تغذیه 4030 نیز مشاوره در خصوص تغذیه مناسب برای پیشگیری از كرونا و تغذیه مناسب حین بیماری و دوره نقاهت، به مردم ارائه می‌شود.

دسترسی سریع