درست است كه ورزش تاثیر بسزایی در بالا بردن كیفیت زندگی انسان دارد، ولی یكی از عواملی كه میتواند در ورزش نقش مهمی داشته باشد، تغذیه صحیح قبل و پس از ورزش است.
تصورات اشتباهی درباره تغذیه ورزشكاران وجود دارد كه تعدادی از آنها به تغذیه پیش از ورزش مربوط میشود. برخی میپندارند غذا خوردن پیش از انجام حركات ورزشی باعث ایجاد حالت تهوع و انقباضات شكمی در ورزشكار میشود. برخی فكر میكنند اگر با شكم خالی ورزش كنند، چربی بیشتری میسوزانند.
البته باید گفت پُر بودن شكم و خوردن غذای سنگین پیش از ورزش باعث ناراحتی معده، حالت تهوع و انقباضات شكمی میگردد و این حالت به این دلیل ایجاد میشود كه تمام انرژی بدن صرف گوارش و هضم غذای خورده شده میگردد و جریان خون بیشتر به سمت سیستم گوارشی رفته و كمتر به سمت عضلات و ماهیچهها می رود. از دیگر سو، ورزش كردن با شكم خالی هم توصیه نمیشود، زیرا میتواند باعث كاهش قند خون ، احساس ضعف و افت انرژی بدن گردد.
بنابراین شما باید مقداری غذای سبك پیش از ورزش مصرف كنید تا انرژی لازم برای ورزش و نیز چربیسوزی را افزایش دهد. در واقع در صورت خوردن غذای سنگین شامل پروتئین، فیبر و چربی زیاد، باید سه تا چهار ساعت از انجام فعالیتهای ورزشی خودداری كنید تا غذای شما هضم شود. ولی در صورت استفاده از غذایی سبك، دو ساعت بعد میتوانید ورزش كنید. پس بهتر است یك تا دو ساعت پیش از ورزش غذای سبكی میل كنید. بدن در چنین شرایطی ترجیح میدهد از كربوهیدراتها به عنوان سوخت استفاده كند، پس بهتر است موادی مانند نان، ماكارونی، میوه و سبزیجات را قبل از ورزش بخورید. اما اگر در زمان ورزش احساس گرسنگی كردید، میتوانید وعده كوچكی شامل كمی میوه، نوشیدنی ورزشی یا مقداری آب میوه مصرف كنید.
در واقع هر چه به زمان انجام ورزش نزدیك میشوید، باید سعی كنید از خوردن غذا اجتناب كنید و در صورت نزدیك شدن به زمان انجام ورزش، از غذاهای زود هضم استفاده كنید.چون گلوكز مهمترین منبع انرژی برای انجام حركات ورزشی است، باید پیش از ورزش، بیشتر از مواد حاوی كربوهیدرات استفاده كنید كه هضم آنها راحتتر صورت میگیرد.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه " فراسو" كاری از گروه تغذیه پانزدهم مهر ماه در ساعت 8:30 با حضور دكتر فواد عسجدی ،دكترای تغذیه به موضوع تغذیه قبل و بعد از ورزش پرداخت.