از ساعت به مدت

رادیو سلامت

فراسو(تغذيه)

نقش تغذیه در سلامت پوست و مو

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، در خصوص نقش تغذیه در سلامت پوست و مو، توضیحاتی داد.

1402/06/11
|
08:04

رضا همایونفر، متخصص تغذیه گفت: برخلاف تصور عامه، تأثیر تغذیه سالم بر سلامت پوست و مو بسیار مهم‌تر از اثرات محصولات آرایشی و بهداشتی بر این اعضاست زیرا كیفیت خونی كه به این اندام‌ها می‌رسد، تعیین كننده سلامت این دو عضو است. همچنین تغذیه مناسب می‌تواند سرعت ریزش مو را در افرادی كه به صورت ژنتیكی مبتلا به ریزش مو هستند، كم كند و در افرادی كه استعداد ژنتیكی ریزش مو را ندارند، متوقف كند.

این متخصص تغذیه افزود: پوست و مو بعد از گلبول‌های قرمز خون سریع‌ترین سرعت تكثیر را در بین قسمت‌های مختلف بدن دارا هستند و تغذیه مهم‌ترین عامل مؤثر بر روی سرعت رشد این دو عضو محسوب می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال كه آیا برای داشتن پوست و موی سالم نیاز به مصرف مكمل‌هاست؟، گفت: مصرف كافی و مناسب از مواد غذایی چون: گوشت، مرغ، سویا، میوه‌ها و سبزیجات برای تضمین سلامت پوست و مو كافی است و نیازی به استفاده خودسرانه از مكمل‌ها و ویتامین‌های موجود در بازار نیست.

این متخصص تغذیه توضیح داد: نیمی از هر وعده غذایی باید متشكل از: سبزیجات، یك چهارم غلات و لبنیات و یك چهارم از انواع گوشت‌ها باشد. همچنین بهتر است مصرف محصولات بسیار شیرین مانند: انواع مربا و یا نوشابه را محدود كنیم. وی از شربت زرشك و زغال اخته به عنوان جایگزینی سالم در فصل گرم تابستان نام برد و یادآور شد: میوه و سبزیجات قرمز رنگ حاوی مقادیر بالاتری از آنتی اكسیدان‌ها هستند.

این استاد دانشگاه گفت: قسمت عمده‌ای از ساختمان پوست و مو از كراتین و پروتئین‌های مختلف ساخته شده است، به همین دلیل مصرف به اندازه كافی از پروتئین‌های گیاهی و حیوانی برای حفظ سلامت پوست و مو از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی ادامه داد: با توجه به اینكه تكثیر سلول‌های پوست و مو از اولویت‌های اول بدن محسوب نمی‌شود، تغذیه نامناسب و ناكافی به راحتی باعث می‌شود بدن منابع غذایی خود را صرف حمایت از سیستم‌های حیاتی خود كرده و پوست و مو را از مواد لازم برای رشد خود محروم كند (بخصوص زمانی كه قند كافی در بدن نباشد) به همین دلیل: رژیم‌های غذایی كه قند و نشاسته را از بشقاب فرد حذف می‌كند، رژیم استاندارد و علمی محسوب نمی‌شوند.

همایونفر گفت: اسیدهای چرب امگا 3 نقش انكار ناپذیری در حفظ سلامت پوست دارند و مردم مناطقی كه مقدار بسیار زیادی ماهی مصرف می‌كنند تقریباً هیچ وقت به آكنه مبتلا نمی‌شوند. یكی از بهترین منابع اسیدهای چرب امگا 3، روغن كانولا است همچنین انواع آبزیان و مغز گردو از منابع غنی امگا 3 محسوب می‌شوند.

دسترسی سریع
فراسو(تغذیه)