عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران درپاسخ به این سوال كه مولتی ویتامین بهتر است یا مصرف جداگانه هر ویتامین نیز گفت: بستگی به شرایط فرد دارد. سالمندان معمولا غذای كافی دریافت نمیكنند برای همین باید مولتی ویتامین و مواد معدنی مصرف كنند.
خدیجه رحمانی متخصص تغذیه گفت: « اما این مسئله برای افراد عادی صدق نمیكند. مثلا رژیم غذایی بعضی افراد ممكن است فقط ریزمغزی كم داشته باشند. یا برخی افراد فقط ویتامینهای گروه B را در رژیم غذایی خود ندارند، بنابراین آنها باید فقط این دست ویتامین را دریافت كنند نه همه را. به عنوان نمونه ویتامین B12 فقط در منابع حیوانی وجود دارد و منابع گیاهی فاقد آن است، بنابراین افرادی كه گیاهخوار محض هستند و از منابع حیوانی در رژیم غذایی خود استفاده نمیكنند باید این ویتامین را مصرف كنند. پس بر حسب شرایط كاملا متفاوت است.
رحمانی درباره اینكه جغرافیای محل زندگی هم در كمبود ویتامین نقش دارد، گفت: در مناطق محروم كمبود ویتامن A وجود دارد. همچنین كمبود ویتامین B1 و B2 هم در این مناطق داریم. كمبود اسید فولیك و آهن نیز دیده میشود. در سطح كشوری برای جبران و پیشگیری از كم خونی از آرد حاوی آهن افزوده شده استفاده كردند. در واقع با این برنامه روی مواد غذایی كه بیشترین مصرف را بین مردم دارد ورود كردند تا فقرآهن را جبران كنند.
وی ادامه داد: ما هنوز در برخی مناطق با كمبود كلسیم رو رو و هنوز شاهد بیماری پوكی در خانمها هستیم. در بسیاری از مناطق محروم ما شاهد فقر آهن هستیم و بسیار شایع است. طبیعی است كه ریز مغزیها در جغرافیا و مناطق محروم كه كیفیت مواد غذایی آنها پایین است یا كاهش پیدا كرده، كمتر باشد. وقتی لبنیات و گوشت از سفره غذایی افراد كم یا حذف شود بیشتر در معرض كمبود قرار میگیرند.