سالمندی دورهای نسبتا طولانی است كه ممكن است فرد را با ضعف و تحلیل بدنی در زندگی مواجه كند.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت خانم رضوان هاشمی ،دكترای تغذیه در گفتگو با برنامه فراسو (كاری از گروه تغذیه) در مورد موضوع تغذیه مناسب در افراد سالمند گفت:
بنا بر تعریفی كه ارائه شده است ،افراد بالای 65 سال در دسته افراد سالمند قرار میگیرند. متاسفانه در دوران سالمندی برخلاف دوران كودكی آنچنان كه باید به تغذیه اهمیت داده نمی شود .
با افزایش سن ارگان ها و دستگاه های مختلف بدن دچار تغییراتی می شود كه می تواند بر اشتهای فرد اثر منفی داشته بگذارد.در دوران سالمندی فرد زمانی دچار سوتغذیه می شود كه شخص به اندازه كافی نیاز تغذیه ای خود را برآورده نكند . در این دوران بافت عضلانی فرد به مروز زمان دچار تحلیل می شود و كه می تواند بر اندام های حركتی فرد تاثیر بدی داشته باشد .
وی در ادامه افزود: از دیگر تغییرات دوران سالمندی می توان به تغییر حس بویایی و چشایی اشاره كرد كه موجب می شود فرد تغذیه مناسبی نداشته باشد ،به طور مثال به دلیل توصیه های تغذیه ای پزشكان مختلف برای افراد سالمند نیاز است كه این به میزان كمتری نمك یددار استفاده نمایند كه به دلیل تغییر در طعم غذا ،تمایل كمتری به استفاده از مواد غذایی دارند.
وی تصریح كرد: سالمندان اغلب مزاج سرد و خشك دارند و باید ازغذاها و نوشیدنیهایی كه مزاج گرم و تر دارند، مصرف كنند. نحوه غذا خوردن سالمندان برای حفظ سلامتشان چگونه باشد و از چه نوع غذاهایی باید بیشتر استفاده كنند، میگوید در درجه اول باید از غذاهای با حجم كم ولی با ارزش غذایی بالا كه سریع هضم و زود از معده خارج میشود، مصرف كنند و چون در این سنین، دستگاه گوارش بخصوص معده ضعیف است، غذا باید در سه چهار وعده و بهدفعات خورده شود. زرده تخممرغ نیم پز، آبگوشت كمچرب، نان خوب پخته شده، گوشت بره، جوجه مرغ یا خروس، گوشت كبك، شیر گرم و عسل، حریره بادام و حلیم كمچرب گندم بهترین غذاهایی است كه هضم خوب و ارزش غذایی بالا دارد. وی شیر بز را به شرطی كه با بدن سالمند سازگار باشد و تولید نفخ نكند، به دلیل رطوبت متعادلی كه دارد، مناسب مزاج سالمندان میداند.