از ساعت به مدت

رادیو سلامت

فراسو(تغذيه)

آلزایمر و همه باید و نبایدهای تغذیه ای آن

كارشناسان در حال مطالعه هستند كه چگونه رژیم غذایی ممكن است زمان شروع و پیشرفت بیماری آلزایمر را تحت تأثیر قرار دهد.

1397/06/26
|
11:35

اخیراً مطالعاتی توسط محققان بخش مغز و اعصاب در مركز پزشكی دانشگاه كلمبیا در نیویورك انجام‌شده كه در مورد رژیم‌های غذایی معمولی مردم كشورهای اطراف مدیترانه می‌باشد. رژیم غذایی مدیترانه‌ای شامل انواع میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات، ماهی، روغن زیتون، برخی فرآورده‌های لبنی، و گوشت و مرغ آن هم به میزان كم می‌باشد.

اگرچه مطالعات بیشتری نیاز است، اما نتایج این مطالعات، بیانگر كاهش خطر ابتلا به آلزایمر و كاهش مرگ‌ومیر این بیماران بوده است.با این گفته‌ها، طبق تحقیقاتی كه در زمینه آلزایمر انجام‌شده، بسیاری از محققان بر این باور هستند كه افراد باید شیوه مناسب و سالمی را برای زندگی خود اتخاذ كنند، به این ترتیب كه مثلاً غذاهای حاوی اسیدهای چرب اشباع‌شده را بسیار كاهش دهند و بیشتر از آنتی‌اكسیدان‌ها و ویتامین‌های گروه B استفاده نمایند.

مطالعات نشان داده‌اند كه رادیكال‌های آزاد مولكول‌های ناپایداری هستند كه باعث پیری زودرس می‌شوند و سلول‌های بدن را از بین می‌برند. برای كاهش تماس با رادیكال‌های آزاد، كمتر در برابر آلاینده‌های زیست‌محیطی قرار بگیرید و سیگار نكشید.

به هر حال، رادیكال‌های آزاد محصول سوخت و ساز بدن هستند، اتفاقی كه در هر دقیقه از روز رخ می‌دهد. از آنجایی كه از بین بردن رادیكال‌های آزاد به طور كامل غیرممكن است، مصرف غذاهای حاوی آنتی‌اكسیدان‌ها، مثل ویتامین E، ویتامین C، بتاكاروتن و فلاوونوییدها، می‌تواند كمك كند.غذاهایی كه دارای آنتی‌اكسیدان‌های زیادی هستند، عبارتند از توت‌ها، سبزیجات با برگ سبز تیره و سبزیجات نارنجی رنگ، آجیل‌ها و لوبیاها.

به طور خاص، مطالعات نشان داده‌اند كه پس از انجام آزمایشات مختلف روی موش‌های صحرایی و موش‌های آزمایشگاهی به منظور مطالعه روند توسعه بیماری آلزایمر، دیده شد كه عملكرد ذهنی آن‌ها پس از استفاده از زغال‌اخته، توت‌فرنگی و توت‌ها، بهبود یافته است.

چای سبز نیز از منابع مهم آنتی‌اكسیدان‌هاست. با این وجود هنوز به طور خاص ثابت نشده كه برای پیشگیری از آلزایمر مفید است یا خیر، اما ثابت شده كه استفاده از چای سبز آن هم به تعداد 5 فنجان در روز، بروز بیماری‌های قلبی را كاهش می‌دهد.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه " فراسو" كاری از گروه تغذیه 27 شهریور ماه راس ساعت 8:30 با حضور خانم دكتر اسری تاجیك(دكترای تغذیه) به موضوع باید و نباید های تغذیه ای در بیماران آلزایمری می پردازد .

دسترسی سریع
فراسو(تغذیه)