اهمیت بهداشت مواد غذایی در سه مرحله است؛ اول تهیه، دوم طبخ و سوم توزیع مواد غذایی. نكته كلیدی كه مسئولان هیاتها باید در نظر بگیرند، تهیه محصولات خام مانند برنج، گوشت و مرغ است.
استفاده از دستكش و شستوشوی مداوم دستها از زمان تهیه مواد اولیه و توزیع نذورات الزامی است، عدم رعایت بهداشت فردی موجب انتقال بسیاری از بیماریهای عفونی و واگیر به سایر افراد میشود.
برخی مواد غذایی فسادپذیری بالایی دارند برای مثال به افرادی كه قصد توزیع نذوراتی مانند شیربرنج، فرنی، شیر، نسكافه، شیر كاكائو و ... را دارند توصیه میشود برای پیشگیری از مسمومیت غذایی حتما مواد فساد پذیر را در یخچال و دمای مناسب نگهدارند.
همچنین به افراد توصیه میشود برای توزیع نذوراتی مانند شیر، شیركاكائو و ... به جای لیوان پلاستیكی از لیوانهای كاغذی استفاده كنند زیرا مصرف مواد گرم در ظروف پلاستیكی احتمال سرطان را افزایش میدهد.
به این افراد توصیه میشود برای پیشگیری از بروز بیماری تب مالت حتما كشك را قبل از توزیع به خوبی بجوشانند.
مصرف كشكهای محلی و غیرپاستوریزه احتمال بروز بیماری تب مالت را افزایش میدهد.
مردم در این ایام باید به شدت از مصرف مواد غذایی كه زمان زیادی از زمان تهیه آن گذشته خودداری كنند.مصرف اینگونه مواد غذایی احتمال بروز مسمومیت غذایی را افزایش میدهد.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه "فراسو" كاری از گروه تغذیه با حضور دكتر آراسب دباغ مقدم ( متخصص بهداشت مواد غذایی) 30 مرداد ماه در ساعت 8:30 به موضوع اهمیت بهداشت نذورات می پردازد .