استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت مصرف بالای لبنیات می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه و پروستات را افزایش دهد.
دكتر فریبا كوهدانی استاد تمام دانشگاه علوم پزشكی تهران، در گفتگو با برنامه «فراسو» شبكه رادیویی سلامت با بیان این مطلب افزود: به طور كلی، یكی از عوامل موثر در پیشگیری از ابتلا به سرطان، اصلاح سبك زندگی است كه در این میان، تغذیه نقش مهمی دارد.
كوهدانی با بیان این كه ابتلا به سرطان تحت تاثیر عوامل مختلفی رخ می دهد، افزود: عوامل محیطی از عمده ترین علل به شمار می آیند. بر اساس مطالعات انجام شده، اگر افراد الگوی زندگی سالمی داشته باشند و فعالیت فیزیكی مناسب را در برنامه روزانه خود جای دهند، بیش از 30 درصد آمار مبتلایان به سرطان كاهش می یابد. بنابراین خودمراقبتی از مهم ترین كارهایی است كه برای پیشگیری بایستی به آن اهمیت داد.
وی با اشاره به اهمیت مصرف سبزیجات و میوه اذعان داشت: دریافت فیبر، یكی از عوامل موثر در پیشگیری از ابتلا به سرطان می باشد. همچنین مصرف كلسیم كه لبنیات عمده ترین منبع آن به شمار می آید، حائز اهمیت است.
این دكترای تغذیه و رژیم درمانی همچنین خاطرنشان كرد: افزایش توده عضلانی بدن با انجام فعالیت های ورزشی صحیح و مناسب در سلامت فرد نقش غیر قابل انكار دارد كه از گذشته بر این مهم تاكید شده است.
كوهدانی در ادامه گفت: در بسیاری از مطالعات، نقش كلسیم در پیشگیری از ابتلا به سرطان روده بزرگ اثبات شده؛ اما در عین حال بیماریای مانند سرطان پروستات و سینه با مصرف بالای لبنیات ارتباط مستقیم دارد. بنابراین مصرف صحیح لبنیات در اینجا مورد تاكید است.
استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران با بیان این كه همواره به مصرف لبنیات كم چرب توصیه می شود، اذعان داشت: تصور عامه مردم چنین است كه دلیل این امر به میزان كالری و مدیریت وزن مربوط می شود. واقعیت این است كه چربی موجود در لبنیات با ابتلا به سرطان مرتبط است. در خصوص پیشگیری ذكر این نكته ضروری است كه وجود ویتامین D، كلسیم و بسیاری از تركیبات لبنیات خطر تكثیر سلول های سرطان روده بزرگ را كاهش می دهد.
كوهدانی با اشاره به این كه اضافه وزن خطر ابتلا به یازده نوع سرطان را افزایش می دهد، گفت: بهتر است افراد در طول هفته 150 دقیقه فعالیت ورزشی داشته باشند. ضمن این كه ورزش می تواند در مدیریت استرس تاثیر بسزایی داشته باشد.