از ساعت به مدت

رادیو سلامت

فراسو(تغذيه)

«شیر مادر» خاصیت «ایمنی زایی» دارد

یك پزشك مشاور ترویج تغذیه با شیر مادر گفت: شیر مادر، خاصیت ایمنی زایی برای شیرخوار دارد و این خاصیت تا دو سالگی برای شیرخوار اهمیت دارد.

1395/09/16
|
10:57

خانم دكتر مژگان مظلوم، پزشك مشاور ترویج تغذیه با شیر مادر در گفتگو با برنامه «فراسو» شبكه رادیویی سلامت با بیان اینكه مزایای تغذیه با شیر مادر به سه دسته مزایای شیر مادر برای شیرخوار، خود مادر و برای خانواده و جامعه تقسیم می شود، افزود: مزایای تغذیه با شیر مادر برای نوزاد: شیر مادر غذای كامل است و می تواند تا 6 ماهگی برای شیرخوار كافی باشد. شیر مادر حاوی آب، چربی، پروتئین، كربوهیدرات و بسیاری از املاح و ریز مغذی های مورد نیاز نوزاد است.
این پزشك مشاور ترویج تغذیه در ادامه با بیان اینكه شیر مادر خاصیت ایمنی زایی برای شیرخوار دارد و این خاصیت تا دو سالگی برای شیرخوار اهمیت دارد، گفت: از مزایای تغذیه باشیر مادر برای خود مادر می توان به كاهش وزن مادر بعد از زایمان اشاره كرد.
مظلوم با تاكید بر اینكه مادران شیرده اگر زیادی مواد خوراكی مصرف كنند چاق می شوند، گفت: به طور طبیعی چربی هایی كه ضمن بارداری در بدن مادر ذخیره می شود، ضمن شیردهی به نوزاد سوخته می شود و استفاده می شود و مادر به وزن طبیعی قبل از بارداری می رسد. یادآوری می شود
وی ادامه داد: اگر هم رژیم غذایی در دوران شیردهی داشته باشند، باعث كاهش حجم شیر می شود همچنین این كار باعث ورود موادی به داخل شیرمادر می شود كه برای شیرخوار مضر است. شیر مادر سبب پیشگیری از سرطان رحم و پستان می شود.
این پزشك مشاور ترویج تغذیه با بیان اینكه 90 تا 95 درصد مادران با شیردهی مشكلی ندارند، تاكید كرد: البته موفقیت مادر در گرو حمایت های مراقبین مركز بهداشتی درمانی، حمایت از طرف پزشك معالجشان و حمایت از طرف خانواده آنهاست.
مظلوم در ادامه با بیان اینكه 4 تا 5 درصد و حداكثر 10 درصد مادران قادر به شیردهی نیستند، تاكید كرد: در این افراد ممكن است سینه كوچك باشد و حتی در دوران بارداری هم رشد نكرده باشد. مادرانی كه توده سینه را به هر دلیلی برداشته اند یا بخشی از سینه را برداشته اند.
وی ادامه داد: افرادی كه سابقه ی سوختگی در ناحیه سینه دارند و یا سابقه رادیو تراپی را ذكر می كنند. وجود برخی بیماری ها در مادران باعث می شود مادر قادر به شیردهی نباشد.
این پزشك مشاور ترویج تغذیه در پاسخ به این پرسش كه بهتر است تا چند سالگی، تغذیه كودك از شیر مادر باشد؟ ، اظهارداشت: دو سال یا بیشتر. هیچ تاكیدی نیست كودك پایان دو سالگی از شیر گرفته شود.

دسترسی سریع
فراسو(تغذیه)