تقاضای روز افزون برای رژیم های غذایی سالم و ابداع راهكار مناسب به منظور كاهش ضایعات فراوان میوه ها و سبزیجات، نیاز به بسته بندی های مناسب جهت حفظ ارزش تغذیه ای و تازگی این محصولات را، از اهمیت خاصی برخوردار ساخته است.
شایعترین عوامل افت كیفیت در میوه و سبزیجات تازه، واكنشهای قهوه ای شدن، از دست رفتن آب سطحی، بد طعمی و فساد میكروبی است. به كارگیری روش های نوین بسته بندی می تواند تا حد زیادی سبب حفظ كیفیت محصول گردد. علی رغم پیشرفتهایی كه تاكنون در زمینه بسته بندی برش های میوه و سبزیجات تازه انجام گرفته است، شرایط بهینه حفظ تازگی و ایمنی هنوز هم در دست بررسی می باشد. در این مقاله به معرفی سامانه های بسته بندی مختلف از جمله اتمسفر اصلاح شده، بسته بندی فعال، بسته بندی هوشمند، فیلم و پوشش های خوراكی كه تاكنون برای برش های میوه و سبزیجات مورد استفاده قرار گرفته اند، پرداخته می شود.
امروزه صنعت بسته بندی یكی از صنایع مرسوم در تمامی محصولات فاسد شدنی است ، سبزی به عنوان یكی از محصولاتی كه جایگاه خاص در سبد غذایی خانواده ها دارد و به دلیل داشتن خواص و ویژگی های خاص از اهمیت ویژه ای برخوردار است ، بسته بندی سبزی و در واقع سبزی های بسته بندی شده می تواند به عنوان یكی از محصولات رایج در كشور سودآوری قابل توجهی داشته باشد و همچنین اشتغالزایی مناسبی را ایجاد نماید.
میزان مفید بودن طرح برای جامعه :
میزان مفید بودن این طرح را می توان در میزان مفید بودن سبزی برای جامعه جستجو كرد ، سبزی به عنوان محصولی كه قسمت اصلی نیازهای بدن انسان را تامین می كند نقش بسزایی در سلامتی انسان دارد ، از جمله فوایدی كه سبزی های بسته بندی نسبت به سبزی های باز دارد این است كه این نوع سبزی ها میزان زمان بالاتری دارد و بسیار دیرتر فاسد می شود.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه " فراسو" كاری از گروه تغذیه پنجم تیرماه راس ساعت 8:30 با حضور دكتر خدیجه میرزایی(دكترای تغذیه) و دكتر آراسب دباغ مقدم(بهداشت مواد غذایی) به بررسی اهمیت بسته بندی میوه و سبزیجات می پردازد.