در صورتی كه بعد از ماه مبارك رمضان، رژیم غذایی متعادل و متنوع و با چربی كم استفاده نشود، میتوانند موجب افزایش چربی خون، فشارخون، اضافه وزن، سكته قلبی، مغزی و سایر بیماریها شوند.
بدن انسان برای حفظ سلامتی خود همواره مقداری از چربی و مواد غذایی را در نقاط مختلف ذخیره میكند. به مرور زمان چربیهای ذخیره شده تغییر رنگ داده و فشرده میشوند و احتمال اینكه مورد استفاده مجدد قرار بگیرند، بسیار كم میشود.بعد از ماه مبارك رمضان غذاها را در حجم كم و در تعداد وعده بیشتر میل كرده و در طول روز 3 وعده غذای اصلی شامل صبحانه، ناهار و شام و 2 تا 3 میانوعده مصرف كنید.
رعایت تعداد وعدهها برای همه گروههای سنی و همه افراد به ویژه افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی، بیماران دیابتی، قلبی عروقی، فشارخونی و كودكان، نوجوانان و سالمندان اهمیت زیادی دارد. صبحانه مهمترین وعده غذایی در طول روز است كه به هیچ عنوان نباید فراموش شود و خانوادهها با آغاز سال تحصیلی، مصرف صبحانه را برای دانشآموزان فراموش نكنند.
بهتر است تعادل و تنوع را در مصرف مواد غذایی رعایت كنید؛ برای رعایت تعادل و تنوع باید در طول روز از 5 گروه اصلی غذایی شامل گروه نان و غلات، گروه میوهها، گروه سبزیها، گروه شیر و لبنیات و گروه گوشت، حبوبات، تخممرغ و مغزها استفاده شود. همچنین به مقدار خیلی كم از مواد غذایی متفرقه شامل روغنها و شیرینیها مصرف كنید تا پس از به پایان رسیدن ماه مبارك رمضان دچار چاقی مفرط نشوید.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه "فراسو" با حضور دكتر حاجی فرجی ،دكترای تغذیه سه شنبه 22 خرداد ماه در ساعت 8:30 به بررسی اهمیت رژیم غذایی پس از ماه مبارك رمضان می پردازد.