از ساعت به مدت

راههای درمان آرتروز زانو چیست؟/ آرتروز زانو، رایج ترین نوع آرتروز

یك كارشناس حركات اصلاحی و آسیب های ورزشی گفت: روش های مختلفی از قبیل تزریق ژن، تزریق اوزن، پی آر پی، و داروهای مختلف برای درمان آرتروز زانو پیشنهاد می شود؛ اما درمان ورزشی، كم هزینه تر، كاربردی تر و باعث تاخیر در بازگشت این بیماری می شود.

1395/08/08
|
15:47

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر «حسن صفی خانی»، كارشناس حركات اصلاحی و آسیب های ورزشی در گفتگو با برنامه «ورزش همگانی» شبكه رادیویی سلامت، آرتروز زانو را یكی از رایج ترین نوع آرتروز دانست و افزود: تخریب و فرسایش مزمن عضروف مفصل اطراف زانو را آرتروز زانو می گویند كه معمولاً افراد بالای 45 سال و بانوان را مبتلا می كند؛ ولی در افراد كم سن و سال و آقایان نیز دیده می شود.
وی با بیان اینكه غضروف مفصل روی استخوان های مفصل زانو وجود دارد، ادامه داد: مثل پشت كشكك زانو، پایین استخوان ران، به مرور تخریب می شود و باعث ایجاد درد، محدودیت های حركتی و كاهش دامنه حركنی می شود.
این مدرس دانشگاه در ادامه به علت های آرتروز زانو اشاره و بیان كرد: علت آرتروز زانو مشكلات زانو مثل پارگی مینسك، تخریب مینسك، شكستگی استخوان، زانوی پرانتزی، وراثت، رشد غیر طبیعی لگن، بی حركتی و كم حركتی، استفاده بیش از حد از مفصل زانو، التهاب یا عفونت مزمن است كه تشخیص زود هنگام از طریق آزمایشات مختلف می تواند در درمان آن موثر باشد.
وی با تاكید بر اینكه عكسبرداری و تصویربرداری می تواند به درمان زودهنگام آرتروز زانو كمك كند تا شكل زانو عوض نشود، گفت: البته روش های مختلفی از قبیل تزریق ژن، تزریق اوزن، پی آر پی، و داروهای مختلف برای درمان پیشنهاد می شود؛ ولی درمان ورزشی كم هزینه تر، كاربردی تر و باعث تاخیر در بازگشت این بیماری می شود زیرا داروها مانند مسكن سبب تسكین می شوند؛ ولی دوباره بیماری باز می گردد.
وی با اشاره به درمان آرتروز زانو با ورزش به چند تمرین ساده برای كسانی كه تورم زانو، خشكی مفصل و افرادی كه پزشك تشخیص آرتروز داده است، اشاره و بیان كرد: تمرین 1: در مقابل پله ها بایستید پای چپ خود را بر روی یك پله بگذارید سپس پای راست خود را بر روی پله قرار دهید سپس هر دو پای خود را روی پله گذاشته و صاف بایستید و ماهیچه های خود را محكم نگه دارید سپس پایین بیایید و مجدداً به آرامی پای راست خود را و سپس پای چپ را بر روی پله قرار دهید این حركت را برای پای دیگر تكرار كنند كه تكرار این عمل باعث تقویت عضلات چهار سر ران و عضلات جلویی ساق پا شده كه به مرور باعث كاهش درد می شود.
وی در ادامه به تمرین 2 و 3 اشاره كرد و گفت: در تمرین دو، جلوی صندلی صاف و بدون دسته بایستند و دستها، كنار بدن به صورت خبر دار باشند و روی صندلی بنشنید و بلند شوید به شكلی كه جهت زانو رو به جلو باشد. این كار باعث می شود زانو بیش از حد خم نشود؛ و در تمرین سه: تقویت عضلات چهار سر زانو به این شكل كه فرد روی زمین بنشیند و پاهایش را دراز كند و تلاش نماید كه پشت زانوهایش را با فشار خود پا به سطح زمین نزدیك كند و 7 الی 8 ثانیه نگه دارد و به حالت اول بازگرداند.
این كارشناس حركات اصلاحی و آسیب های ورزش در پایان برنامه ورزش همگانی خاطرنشان كرد: این تمرینات باید به گونه ای انجام شود كه مفصل زانو زیاد خم نشود. همچنین عضلات چهار سر ران و عضلات جلوی ساق پا باید تقویت شود تا به بهبودی زانو و كاهش درد منجر شود.

دسترسی سریع
ورزش همگانی