از ساعت به مدت

رادیو سلامت

یكی مثل همه

راه های افزایش اعتماد به نفس در "یكی مثل همه"

اعتماد به نفس ابزاری است كه ‌می‌توانید در زندگی روزمره برای هر كاری مثل افزایش اطمینان به خود، مدیریت ترس‌ها و انجام كارهایی كه واقعا برایتان مهم هستند، از آن استفاده كنید.

1397/04/31
|
11:54

نداشتن اعتماد به نفس از شرایطی مثل بیماری جسمی و یا اتفاقات منفی زندگی مانند از دست‌ دادن شغل، طلاق گرفتن، احساس كمبود در روابط و كنترل نداشتن روی اتفاقات زندگی تأثیر می‌گیرد. حس عدم كنترل معمولا در كسانی دیده می‌شود كه از احساسات‌شان سوءاستفاده شده است، مورد آزار جسمی و جنسی قرار گرفته‌اند یا به‌خاطر مذهب، فرهنگ، نژاد، جنسیت یا گرایش جنسی مورد تبعیض قرار گرفته‌اند. در هر صورتی كه این اتفاق افتاده باشد، این اعتماد به نفس باید ترمیم شود.
گاهی اوقات كمبود اعتماد به نفس می‌تواند ریشه در دوران كودكی داشته باشد. تجربیاتی مانند دوری طولانی‌مدت از پدر و مادر، بی‌توجهی یا سوءاستفاده‌ی احساسی، جسمی و جنسی همه‌ی اینها می‌توانند دلیل كمبود اعتماد به نفس باشند. اگر فكر می‌كنید دچار چنین مشكلاتی هستید، حتما با یك روان‌پزشك متخصص صحبت كنید.
كمبود اعتماد به نفس می‌تواند باعث افزایش احتمال بروز اختلالات روانی شود و اختلالات روانی هم به نوبه‌ی خود، می‌تواند ضربه‌ی بزرگی به اعتماد به نفس شما وارد كند. در بعضی موارد اختلالات روانی مثل افسردگی و اختلال شخصیت مرزی، مستقیما از كمبود اعتماد به نفس نشأت می‌گیرند.
رابطه‌ی بین عدم اعتماد به نفس و اختلالات روانی پیچیده است و یك فرد با اختلال روانی، به احتمال زیاد از عدم اعتماد به نفس در بلندمدت رنج می‌برد.

كسانی كه به مدت طولانی دچار كمبود اعتماد به نفس بوده‌اند به‌طور كلی دنیا را خشونت‌آمیز و خود را قربانیان آن می‌بینند. درنتیجه تمایلی به بیان و اثبات خود ندارند و تجربیات جدید و موقعیت‌هایشان را از دست می‌دهند و در مقابل تغییر، احساس درماندگی می‌كنند. همه‌ی این موضوعات صرفا اعتماد به نفس آنها را بیشتر و بیشتر كاهش می‌دهد و در نهایت در اعماق یك مارپیچ گیر می‌افتند.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه "یكی مثل همه" 31 تیرماه در ساعت 16:30 به بررسی روش های افزایش اعتماد به نفس و راه های شاد زیستن می پردازد .

دسترسی سریع
یكی مثل همه