ارتباطات در فضای مجازی با افراد مجازی و با هویت های مجازی و ساختگی علاوه بر ایجاد بحران هویت در فرد باعث غفلت فرد در ارتباط چهره به چهره با افراد واقعی می شود.
امروزه با اختراع اینترنت و تكامل سرویسهای آن گونه های جدیدی از ارتباطا ت مجازی شكل گرفته اند. در آغاز قرن 21 و هزاره سوم ارتباطات اینترنتی (ارتباطات مجازی) گسترش بی حد و مرزی دارد. شبكه های اجتماعی مجازی یكی از اشكال تكامل یافته ارتباطات بدون مرز و فاصله در اینترنت می باشند. شبكه های اجتماعی مجازی از انوع رسانه های اجتماعی محسوب می شوند و با تجمیع قابلیتهای سایر سرویسهای اینترنت تلاش دارند حداكثر نیاز كاربران را فراهم نمایند، امكان تشكیل شبكه های مجازی از دوستان، آشنایان، همفكران، همكاران و ... برای تعامل و تبادل اطلاعات از طرق مختلف از جمله ایجاد پروفایل شخصی، گذاشتن یادداشت و یاداشتك، چت، ارسال فیلم و ویدئو و به اشتراك گذاشتن اطلاعات و اخبار از مهمترین این نیازها است. این شبكه ها میلیونها كاربر اینترنتی در سرتاسر جهان را به خود جذب كرده اند تا آنجا كه به یكی از اركان مهم اطلا ع رسانی و ارتباطی تبدیل شده اند. با وجود این شبكه ها انسان می تواند برای پاسخگویی به نیازها ی اطلاعاتی، خبری، هنری و... خود، فعالانه به دنبال یافتن مجموعه متنوعی از افراد و گروهها باشد و در كمترین زمان ممكن به این هدف برسد.
فضای سایبر با ارائه محیط بدون كنترل و گسترده و با اهداف مختلف به كاربران امكان برقراری روابط مختلفی را میدهد و زمینه شكل گیری روابط گسترده را بین آنها فراهم می آورد. این روابط كه با دیدی فارغ از محدودیتها و نا شناخته بودن در بین افراد در فضای سایبر شكل می گیرد سبب شكل گیری و القای دیدگاه های خاص در افراد می شود. این روند شكل دادن بدون واهمه و مرز به روابط با سایر افراد و به ویژه جنس مخالف زمینه های ایجاد روابطی تعریف نشده گسترده و در خیلی از موارد چالش بر انگیزی را در بین افراد چه در فضای سایبر و چه به صورت بازخورد آن در فضای واقعی بوجود می آورد و آسیبهای متعدد جسمی و روانی به فرد و در سطح بالاتر به جامعه و امنیت اجتماعی وارد می كند.
فضای مجاری ارتباط انسانی را به گونه ای جدید تعریف می كند. هر روز شاهد آن هستیم كه افراد بیشتری به استفاده از این فضا روی می آورند. با وجود مزایای بسیاری كه این فضا دارد، مشكلات خاص خود را نیزبه همراه دارد. با استفاده از فضای مجازی مفهوم هویت دچار تحول شده است. استفاده و سوء استفاده از این فضا هر دو با هم با سرعت زیاد پی در پی افزایش می یابد. مراقبت و كنترل بسیار خوب است و تاكنون نتایج درخشانی نیز داشته ولی شرط كافی نیست. آنجه كمبود آن به شدت حس می شود آموزش های همگانی برای استفاده صحیح از فضای مجازی است.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه "یكی مثل همه" كاری از گروه روان 29 خرداد ماه با حضور دكتر مصطفی فروتن (روانشناس و رفتارشناس) به بررسی آسیبهای ارتباط ازنوع مجازی (آسیب ارتباط در فضای سایبر) می پردازد.