كلاهبرداری، فریب افراد، تجاوز به حریم خصوصی دیگر كاربران، تهدید و فحاشی،اخاذی، انتشار اخبار، شایعات، تصاویر مستهجن و غیر اخلاقی تنها برخی از جرایم شایع این روزهای فضای مجازی است.
اخلاق، عرف، شرع و در نهایت قانون همان چیزهایی هستند كه با گسترش فضای مجازی به فراموشی سپرده شده اند، امروزه هویت غیر واقعی یا جعلی در فضای مجازی به یك معضل تبدیل شده است، معضلی كه علاوه بر بروز مشكلات شخصی مانند بیماری های روحی و روانی برای فرد استفاده كننده از هویت جعلی،به دلیل اینكه این هویت های جعلی در فضاهای مجازی در بسیاری از موارد منجر به كسب اعتماد می شود ، مشكلات و مسایل حقوقی نیز در پی دارد.
كلاهبرداری، فریب افراد، تجاوز به حریم خصوصی دیگر كاربران، تهدید و فحاشی،اخاذی، انتشار اخبار، شایعات، تصاویر مستهجن و غیر اخلاقی تنها برخی از جرایم شایع این روزهای فضای مجازی است كه منجر به شكل گیری پرونده های متعدد در محاكم قضایی شده است.
جرایمی كه در بسیاری از موارد علاوه بر عدم سواد رسانه ای كاربران این فضاها كه خود دغدغه ای جدی است، به دلیل اینكه كاربران تصور می كنند گستردگی فضای مجازی و سایبر و از همه مهمتر استفاده از هویت جعلی مانع از كشف جرم و شناسایی آنان می شود ، شكل می گیرد، تصوری كه به واقع غلط است و با گسترش فضاهای مجازی و فعالیت های الكترونیكی افراد، قانونگذار این مهم را مورد توجه قرار داده و اكنون ادله الكترونیكی به عنوان یكی از ادله اثبات دعوا مورد استفاده قرار می گیرد.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه "یكی مثل همه" كاری از گروه روان دوازدهم تیر ماه باحضور دكتر مصطفی فروتن (روانشناس و رفتارشناس) به بررسی هویتهای جعلی، یكی از آسیبهای ارتباط از نوع سایبری می پردازد.