محققان به رابطه بین دفعات كمتر مصرف نمك در رژیم غذایی و كاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی پی بردند.
بر اساس مطالعه جدید كالج آمریكایی قلب و عروق، افزودن نمك اضافی به غذاها به دفعات كمتر با كاهش خطر بیماری قلبی، نارسایی قلبی و بیماری ایسكمیك قلبی مرتبط است. حتی در میان افرادی كه از رژیم غذایی به سبك DASH پیروی میكنند، مداخلات رفتاری برای كاهش مصرف نمك میتواند سلامت قلب را بیشتر بهبود بخشد.
شواهد قابل توجهی وجود دارد كه مصرف زیاد سدیم را با فشار خون بالا، عامل خطر اصلی بیماریهای قلبی عروقی، مرتبط میكند. مطالعات اخیر نشان میدهد كه دفعات افزودن نمك به غذا میتواند برای پیش بینی میزان مصرف سدیم فردی در طول زمان مورد استفاده قرار گیرد.
دكتر «لو چی»، سرپرست تیم تحقیق، گفت: «به طور كلی، ما دریافتیم افرادی كه نمك اضافی به غذاهای خود نمی پاشند، اغلب در معرض خطر كمتر ابتلاء به بیماریهای قلبی هستند.»
وی در ادامه افزود: «ما همچنین دریافتیم وقتی بیماران پیروی كننده از رژیم غذایی DASH به دفعات كمتر نمك به غذایشان اضافه میكنند، با كمترین خطر بیماری قلبی روبرو هستند.»
در مطالعه حاضر، نویسندگان بررسی كردند كه آیا تعداد دفعات افزودن نمك به غذاها با خطر ابتلاء به بیماری قلبی در 176570 شركتكننده مرتبط است یا خیر. این مطالعه همچنین ارتباط بین دفعات افزودن نمك به غذاها و رژیم غذایی DASH را به دلیل ارتباط آن با خطر بیماری قلبی بررسی كرد.
این مطالعه از یك پرسشنامه در ابتدا برای جمع آوری دادهها در مورد دفعات افزودن نمك به غذاها، بدون نمك مورد استفاده در پخت و پز استفاده كرد. همچنین از شركت كنندگان پرسیده شد كه آیا در 5 سال گذشته تغییرات عمدهای در رژیم غذایی خود ایجاد كرده اند.
رژیم غذایی به سبك DASH برای جلوگیری از فشار خون بالا با محدود كردن مصرف گوشت قرمز و فرآوری شده و تمركز بر مصرف سبزیجات، میوهها، غلات كامل، لبنیات كم چرب، آجیل و حبوبات ایجاد شد. در حالی كه رژیم DASH مزایایی در رابطه با كاهش خطر بیماری قلبی عروقی به همراه داشته است، یك كارآزمایی بالینی اخیر نشان داد كه تركیب رژیم غذایی DASH با كاهش سدیم برای نشانگرهای زیستی خاص قلبی از جمله آسیب قلبی، فشار و التهاب مفیدتر است.