دكتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه در گفت و گو با رادیو سلامت توصیه هایی درباره مصرف لبنیات در سفر اربعین مطرح كرد.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، با توجه به شرایط خاص پیاده روی اربعین، ارائه توصیههایی برای حفظ سلامت زائران از اهمیت بالایی برخوردار است. دكتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه و استاد دانشگاه علوم پزشكی ایران در گفت و گو برنامه «فراسو» از رادیو سلامت، نكات كلیدی درباره مصرف لبنیات به خصوص شیر و ماست در سفر اربعین را تشریح كرد.
فسادپذیری بالای محصولات لبنی، به ویژه شیر
دكتر وفا در ابتدای صحبتهای خود به موضوع مصرف لبنیات در سفر اربعین پرداخت و با اشاره به فسادپذیری بالای محصولات لبنی، به ویژه شیر، تأكید كرد: این محصولات، به خصوص شیر پاستوریزه، عمر مفید كوتاهی دارند. شیر پاستوریزه، فقط تا 24 تا 48 ساعت در یخچال با دمای 3 تا 5 درجه سانتیگراد قابل نگهداری است. پس از این مدت، احتمال فساد آن بالا میرود و مصرف آن میتواند منجر به مشكلات گوارشی شود.
وی تصریح كرد: در مقابل، شیرهای UHT كه معمولاً در بستهبندیهای تتراپك عرضه میشوند، به دلیل فرآیند استریلیزاسیون، تا شش ماه در دمای اتاق و خارج از یخچال قابل نگهداری هستند، البته به شرطی كه بستهبندی آنها باز نشده باشد. نكته مهم این است كه به محض باز شدن بستهبندی، شیر UHT نیز مانند شیر پاستوریزه باید در یخچال نگهداری شود و ظرف 24 تا 48 ساعت مصرف شود.
این متخصص تغذیه در ادامه با اشاره به عواقب نگهداری نامناسب شیر متذكر شد: عدم رعایت شرایط نگهداری مناسب شیر میتواند منجر به فساد آن و بروز مشكلات گوارشی، از جمله مسمومیت غذایی شود. به همین دلیل، در سفر اربعین كه دسترسی به یخچال و شرایط نگهداری مناسب ممكن است محدود باشد، مصرف شیر پاستوریزه نیازمند دقت و احتیاط فراوان است.
ماست كم چرب؛ گزینه مناسبتر
دكتر وفا ماست كم چرب را به عنوان یك گزینه لبنیاتی بادوامتر و مناسبتر برای سفر معرفی كرد و در این رابطه گفت: ماست كم چرب نسبت به شیر ماندگاری بیشتری دارد و در شرایط یخچالی تا یك هفته قابل نگهداری است.
وی بر اهمیت مصرف ماست كم چرب تأكید كرد: به طور كلی از مصرف لبنیات پرچرب خودداری شود، زیرا چربی بالا در رژیم غذایی برای بسیاری از افراد توصیه نمیشود.
برنامه «فراسو» رادیو سلامت، شنبه تا دوشنبه ساعت 8:05 صبح از گروه بهداشت و تندرستی روی موج اف.ام ردیف 102 مگاهرتز می رود.