فراسو شنبه تا چهارشنبه از ساعت 08:00 به مدت 45 دقیقه

رادیو سلامت

فراسو

مكمل های فیبر رژیمی موجب بروز واكنش شبه آلرژیك می شوند

به گفته محققان، برخی از مكمل ها ممكن است اثرات ناخواسته ای بر روی افراد خاص داشته باشند.

1401/08/22
|
09:20

هنگامی كه میكروب‌های روده فیبر غذایی پری بیوتیك را تجزیه می‌كنند، چندین مولكول كه می‌توانند سیستم ایمنی را تعدیل كنند، تشكیل می‌شوند.

با این حال، دانشمندان هنوز اثرات التهابی را كه ممكن است هنگام متابولیسم انواع فیبر غذایی خاص ایجاد شود، درك نكرده اند.

یك مطالعه اخیر بر روی موش‌ها نشان داد كه مكمل اینولین، متابولیسم برخی باكتری‌های روده را تغییر می‌دهد و در نتیجه سطح سرمی اسیدهای صفراوی را افزایش می‌دهد.

محققان مشاهده كردند كه اینولین باعث ایجاد نوع خاصی از پاسخ التهابی می‌شود كه معمولاً در پاسخ به آلرژی‌ها و كرم‌های انگلی در ریه‌ها و روده بزرگ مشاهده می‌شود.

مطالعه اخیر نشان می‌دهد كه فیبر رژیم غذایی اینولین می‌تواند تركیب و متابولیسم میكروبیوم های روده را تغییر دهد و منجر به یك پاسخ التهابی نوع 2 شود كه معمولاً در پاسخ به شرایط آلرژیك تنفسی مشاهده می‌شود.

میكروبیوم های روده نقش مهمی در سلامت و بیماری انسان دارد. میكروبیوم های روده می‌توانند اجزای غذایی و مولكول‌هایی را كه بدن تولید می‌كند، مانند اسیدهای صفراوی، تغییر دهند تا مجموعه وسیعی از تركیبات فعال بیولوژیكی تولید كنند. این متابولیت ها، به عنوان محصولات میانی یا نهایی متابولیسم باكتری‌ها، می‌توانند بر متابولیسم و ایمنی میزبان تأثیر بگذارند.

رژیم غذایی می‌تواند بر تركیب میكروبیوم روده تأثیر بگذارد، كه به نوبه خود می‌تواند بر تولید این متابولیت ها تأثیر بگذارد.

تخمیر فیبر غذایی هضم نشده توسط باكتری‌های روده متابولیت هایی مانند اسیدهای چرب با زنجیره كوتاه از جمله اسید استیك، اسید بوتیریك و اسید پروپیونیك تولید می‌كند. مطالعات قبلی نشان داده اند كه این اسیدهای چرب با زنجیره كوتاه می‌توانند تأثیر مفیدی بر متابولیسم داشته باشند و اثرات ضد التهابی ایجاد كنند.

با این حال، علاوه بر اسیدهای چرب با زنجیره كوتاه، تجزیه فیبر غذایی توسط میكروبیوم های روده متابولیت های دیگری از جمله آمینو اسیدهای شاخه دار، این دول‌ها و اسیدهای صفراوی را نیز تولید می‌كند.

در مطالعه حاضر، محققان تاثیر رژیم غذایی غنی شده با اینولین، نوعی فیبر غذایی محلول، را بر تركیب میكروبیوم های روده و التهاب مورد بررسی قرار دادند.

اینولین یك كربوهیدرات ذخیره در چندین گیاه است و از واحدهای تكراری فروكتوز تشكیل شده است. به عنوان مثال، اینولین در موز، پیاز، كنگر فرنگی، گندم، جو، سیر و كاسنی وجود دارد.

اینولین در روده كوچك هضم نمی‌شود و یك فیبر پری بیوتیك است. مطالعات حیوانی نشان می‌دهد كه اینولین می‌تواند تولید اسیدهای چرب با زنجیره كوتاه را تحریك كند و متابولیسم لیپید و گلوكز را بهبود بخشد.

علاوه بر این، شواهدی وجود دارد كه نشان می‌دهد مكمل غذایی با اینولین می‌تواند باعث كاهش وزن در انسان شود. در نتیجه، اینولین به عنوان یك مكمل غذایی و به عنوان یك عامل حجیم در غذاهای فرآوری شده استفاده می‌شود.

در مطالعه حاضر، محققان تاثیر اینولین را بر سیستم ایمنی در موش‌ها بررسی كردند.

برای بررسی تأثیر اینولین بر میكروبیوم های روده، محققان از موش‌هایی استفاده كردند كه به مدت دو هفته از رژیم غذایی غنی از اینولین یا رژیم غذایی كنترلی متناسب با كالری استفاده كردند.

رژیم غذایی غنی از اینولین منجر به افزایش باكتری‌های متعلق به گروه Bacteroidetes و كاهش باكتری‌های متعلق به گروه Firmicutes شد.

بیشترین تغییر در موش‌هایی كه رژیم غذایی غنی از اینولین داشتند، در سطوح سرمی اسیدهای صفراوی مشاهده شد.

در مطالعه حاضر، محققان متوجه افزایش سطح انواع اصلی اسیدهای صفراوی غیرتركیبی مانند اسید كولیك در سرم شدند.

محققان مشاهده كردند اینولین افزایش متوسطی در سطح سلول‌های T تنظیمی ایجاد كرد. علاوه بر این، موش‌هایی كه رژیم غذایی غنی از اینولین داشتند، افزایش سطح ائوزینوفیل ها، نوعی گلبول سفید، در روده بزرگ و ریه‌ها را نشان دادند.

چنین سطوح ائوزینوفیل بالا مشخصه نوع خاصی از پاسخ ایمنی به نام التهاب نوع 2 است كه به طور معمول در آلرژی، آسم و اگزما مشاهده می‌شود.

به گفته محققان، اثر التهابی اینولین در این مطالعه لزوماً فواید فیبر رژیمی را تضعیف نمی‌كند.

توصیه می‌شود به جای انتخاب غذاهای بسیار فرآوری شده و مكمل‌ها، منابع غذایی كامل از فیبرهای پری بیوتیك مانند اینولین را انتخاب كنید.

دسترسی سریع
فراسو