گریپ فروت، مانند پرتقال و سایر مركبات، سرشار از ویتامین C است. در واقع، یك گریپ فروت كامل و متوسط 100 درصد نیاز روزانه شما به ویتامین C را تامین می كند، یك آنتی اكسیدان قوی كه برای سیستم ایمنی بدن شما عالی است
می تواند به شما كمك كند تا با ویروس ها و باكتری هایی كه می توانند باعث بیماری شوند مبارزه می كنید.
همزمان و قبل و بعد از خوردن دارو، هرگز گریپ فروت یا آب آن را میل نكنید.گریپ فروت و برخی دیگر از مركبات، مانند پرتقال سویا، می توانند با انواع مختلفی از داروهای تجویزی تداخل داشته باشند. این تعاملات را ساده نگیرید. برخی از آنها می توانند مشكلات سلامتی بالقوه خطرناكی ایجاد كنند.
گاهی ممكن است لازم باشد محصولات گریپ فروت را از رژیم غذایی خود حذف كنید. صرف مصرف دارو و فرآورده گریپ فروت در زمان های مختلف، این تداخل را متوقف نمی كند. از طرف دیگر، می توانید از پزشك خود بپرسید كه آیا داروی مشابهی وجود دارد كه می توانید مصرف كنید كه با گریپ فروت تداخل نداشته باشد.
مشكلات به این دلیل به وجود میآیند كه مواد شیمیایی موجود در میوه میتوانند با آنزیمهایی كه دارو را در سیستم گوارشی شما تجزیه میكنند (متابولیسم) تداخل ایجاد كنند. در نتیجه، دارو ممكن است برای مدت كوتاه یا خیلی طولانی در بدن شما باقی بماند. دارویی كه خیلی سریع تجزیه می شود، زمانی برای اثرگذاری نخواهد داشت. از سوی دیگر، دارویی كه برای مدت طولانی در بدن باقی میماند ممكن است به سطوح بالقوه خطرناكی برسد.
لیست داروهایی كه می توانند با گریپ فروت تداخل داشته باشند:
برخی آنتی بیوتیك ها
داروهای كاهش كلسترول
داروهای فشار خون بالا
داروهای مشكلات قلبی
داروهای جلوگیری از رد عضو
داروهای درمان اضطراب
داروهای كنترل تشنج
داروهای برای درمان اختلال نعوظ
داروهای هورمون ها
برخی داروهای كاهش سرفه
داروهای تسكین دهنده درد
مشكل بالقوه دیگر این است كه برخی از غذاها و نوشیدنی ها ممكن است حاوی گریپ فروت باشند، اما این را در نام یا لیست مواد تشكیل دهنده ذكر نكنید. به عنوان مثال، بسیاری از نوشابه های گازدار با طعم مركبات حاوی آب گریپ فروت یا عصاره گریپ فروت هستند.
احتمال واكنش برخی داروها به آب گریپ فروت مدت هاست كه وجود دارد، اما بیشتر مردم از آن خبر ندارند. حتی شاید برخی آن را شنیده باشند، اما فراموش كرده اند و ممكن است مشكلات ناشی از آن زندگیشان را تهدید كند.
آب گریپ فروت یك آنزیم بسیار مهم را مهار و احتمال بروز عواقب خطرناك را افزایش میدهد. اداره غذا و داروی آمریكا خواستار آزمایش تمام داروهای جدید كه احتمال واكنش آن با سیستم آنزیمها و آب گریپ فروت وجود دارد، شده است.
احتمال واكنش برخی داروها به آب گریپ فروت مدت هاست كه وجود دارد، اما بیشتر مردم از آن خبر ندارند. حتی شاید برخی آن را شنیده باشند، اما فراموش كرده اند و ممكن است مشكلات ناشی از آن زندگیشان را تهدید كند.
دچار كلسترول بالا و دیگر عوامل خطرناك برای بیماریهای قلبی بوده است كه پس از مصرف آب گریپ فروت به ناگاه دچار درد عضلانی، خستگی و تب شده كه در نهایت منجر به نارسایی كلیه و مرگ او شده است.
احتمالا آب گریپ فروت یكی از خوراكیهایی است كه مصرف همزمان آن با دارو موجب بروز برخی مشكلات میشود، زیرا توسط همان آنزیمی كه در كبد بسیاری از داروها را هضم میكند، استفاده میشود. آنزیم P-450، 3A4 باعث تبدیل آب گریپ فروت به عناصر مفید بدن شده و همچنین دهها دارو را هضم میكند.
وقتی بیش از حد فرآیند هضم سنگین باشد، آب گریپ فروت میتواند سیستم بدن را مختل كرده و با مشغول كردن كبد به خود، مانع از هضم داروها و مواد دیگر شود.