استادیار دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، بر اهمیت نقش حیاتی ویتامین D در بهبود وضعیت بیماران تاكید كرد.
مرجان باژن گفت: بسیاری از بزرگسالان در ابتدای تشخیص بیماری فیبرومیالژیا، مبتلا به كمبود ویتامین D هستند، در حالی كه این ویتامین برای این بیماران حیاتی است.
وی با اشاره به مطالعات انجام شده افزود: كمبود ویتامین D میتواند موجب درد عضلانی و استخوانی شود و افزایش سطح آن ممكن است به تخفیف علائم بیماری كمك كند. بنابراین تمامی بیماران باید از نظر كمبود این ویتامین غربالگری شوند و در صورت نیاز، با تجویز پزشك از مكمل این ویتامین استفاده كنند.
به گفته استادیار دانشكده تغذیه، مواجهه با نور خورشید و مصرف برخی مواد غذایی از منابع تأمین كننده ویتامین D هستند.
وی، زرده تخم مرغ را منبع خوب ویتامین D برشمرد و ماست كم چرب غنیشده با ویتامین D، آب پرتقال غنیشده با ویتامین D، غلات غنی شده با ویتامین D و ماهی تن را از دیگر مواد غذایی حاوی این ویتامین ذكر كرد.
باژن یادآور شد: گرچه مصرف غذاهای حاوی ویتامین D ممكن است در همه مبتلایان به فیبرومیالژیا منجر به كاهش علائم بیماری نشود، اما مصرف آنها به دلیل كمك به ساخت استخوانهای سالمتر بسیار مفید است.
فیبرومیالژیا نوعی سندرم است كه با دردهای اسكلتی عضلانی، احساس خستگی، اختلال خواب و حتی گاهی مشكل در حافظه، اضطراب و افسردگی همراه است.