سازمان جهانی بهداشت (WHO) نامهای جدیدی را برای سویه های مختلف ویروس آبله میمونی كه در حال حاضر در سطح جهان در گردش هستند، اعلام كرد.
سازمان جهانی بهداشت در بیانیه خود اعلام كرد كه این اقدام برای جلوگیری از هر گونه اهانت احتمالی یا انگ اجتماعی و فرهنگی انجام شده است.
گروهی از كارشناسان جهانی در جلسه ای كه توسط سازمان جهانی بهداشت تشكیل شد در مورد نامگذاری جدید سویه های مختلف آبله میمونی تصمیم گیری كردند.
كارشناسان اكنون "تبارشاخه"ی (یا "كلاد" كه نسخههایی از یك مجموعه هستند و از ریشه یونانی كلادوس به معنای شاخه گرفته شده) سابقِ حوضه كنگو در آفریقای مركزی را با عنوان "كلاد I" و تبارشاخه سابق غرب آفریقا را نیز تحت عنوان "كلاد II" نامگذاری كردهاند. همچنین "كلاد II" شامل دو زیرمجموعه موسوم به كلاد IIa و كلاد IIb است كه از میان این دو، كلاد IIb، گروه اصلی از سویه های مختلفی است كه در طول شیوع این بیماری در سال جاری میلادی (2022) در گردش هستند.
سازمان جهانی بهداشت همچنین تاكید كرد كه این نامهای جدید میبایست فورا برای نامگذاری این سویه ها استفاده شوند.
ویروسها، بیماریهای تازه شناسایی شده و ... باید نامهایی داشته باشند كه منجر به تبعیض یا توهین احتمالی به هر گروه فرهنگی، اجتماعی، ملی، منطقهای، حرفهای یا قومی نشود و هرگونه تأثیر منفی را به حداقل برسانند.
به گزارش سازمان جهانی بهداشت، ویروس آبله میمونی برای اولین بار در سال 1958 میلادی كشف و نامگذاری شد.
این سازمان همچنین اخیرا نیز رسماً اعلام كرد كه شیوع فعلی آبله میمونی به یك وضعیت اضطراری بهداشت عمومی با نگرانی بین المللی تبدیل شده است.
بر اساس آخرین آمارهای رسمی منتشر شده درباره این بیماری توسط سازمان جهانی بهداشت، تاكنون 27 هزار و 814 مورد ابتلا به آبله میمونی و 11 مورد مرگ بر اثر ابتلا به این بیماری در 89 كشور و منطقه در سراسر جهان به ثبت رسیده كه اروپا و آمریكا در این میان بیشترین آمارها را دارند.