فراسو شنبه تا چهارشنبه از ساعت 08:00 به مدت 45 دقیقه

رادیو سلامت

فراسو

كمبود امگا 3؛ عامل پنهان التهاب‌های مزمن در سراسر جهان

یك متخصص سلامت و تغذیه با اشاره به شیوع گسترده كمبود اسید چرب امگا 3 در سطح جهانی، گفت: مصرف بیش‌ازحد امگا 6 و عدم تعادل میان این دو اسید چرب ضروری، زمینه‌ساز بروز بیماری‌های التهابی در بدن انسان است.

1404/06/18
|
11:29

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر محمدرضا وفا، متخصص سلامت و تغذیه در برنامه «فراسو» رادیو سلامت با بیان اینكه شایع‌ترین كمبود اسید چرب در دنیا، كمبود امگا 3 است، افزود: امگا 3 و امگا 6 هر دو از اسیدهای چرب ضروری هستند كه بدن انسان قادر به ساخت آن‌ها نیست و باید از طریق تغذیه تأمین شوند.

وفا ادامه داد: اما متأسفانه در حال حاضر، مصرف امگا 6 در رژیم غذایی مردم بسیار بیشتر از حد نیاز است و این مصرف بیش‌ازحد، خود می‌تواند آغازگر بیماری‌های التهابی باشد.

وفا با تاكید بر اینكه عدم تعادل میان امگا 3 و امگا 6، بدن را به سمت التهاب سوق می‌دهد، بیان كرد: این موضوع به‌هیچ‌وجه عجیب نیست، چرا كه الگوی غذایی مردم جهان در چند دهه اخیر تغییر كرده و بیشتر به سمت مصرف امگا 6 رفته‌اند. در حالی كه امگا 3، كه نقش ضدالتهابی دارد، به‌شدت در رژیم غذایی ما كم شده است.

وی با اشاره به منابع غذایی امگا 3 گفت: ما منابع امگا 3 را نمی‌شناسیم و نمی‌خوریم. ماهی‌های چرب، بذر كتان، روغن فلفل، و برخی مكمل‌ها از جمله منابع مهم امگا 3 هستند كه در رژیم غذایی روزانه كمتر دیده می‌شوند. این كمبود بسیار جدی است و باید برای آن چاره‌ای اندیشید.

وفا با بیان اینكه مصرف حداقل یك عدد مكمل امگا 3 در روز برای همه افراد توصیه می‌شود، گفت: اما اگر فردی دچار بیماری‌های خودایمنی، آلرژی یا مشكلات مفصلی باشد، مصرف بیش از یك عدد نیز مفید خواهد بود.

وی ادامه داد: البته مصرف بیش از دو یا سه عدد ممكن است باعث بوی ناخوشایند ماهی در معده شود كه برای برخی افراد آزاردهنده است.

این متخصص تغذیه در پایان اظهاركرد: برخی افراد به اشتباه مكمل‌های امگا 6 مصرف می‌كنند، در حالی كه بدن ما در زمینه امگا 6 هیچ كمبودی ندارد. مشكل اصلی، كمبود امگا 3 است. بنابراین باید آگاهانه به سمت مصرف منابع امگا 3 رفت و از مصرف بی‌رویه امگا 6 پرهیز كرد.

دسترسی سریع
فراسو