یكی از مهمترین غدد درونریز بدن كه روی سیستمهای اصلی بدن مانند مغز، قلب، عروق، دستگاه گوارش و تنفسی تاثیر مستقیم میگذارد غده تیروئید است. كوچكترین مشكل در فعالیت غده تیروئید عوارض جدیای را برای افراد به همراه دارد و ...
زندگی آنها را تحتالشعاع قرار میدهد. یكی از شایعترین بیماریهای تیروئید، كمكاری و پركاری تیروئید است كه در زنان بیشتر از مردان دیده میشود.
تیروئید شما معمولاً هورمون هایی تولید می كند كه عملكرد طبیعی بدن را حفظ می كند. وقتی تیروئید بیش از حد هورمون تیروئید تولید می كند، بدن شما خیلی سریع انرژی مصرف می كند؛ به این حالت پركاری تیروئید می گویند.
استفاده سریع از انرژی می تواند ضربان قلب شما را سریعتر كند، بدون تلاش باعث كاهش وزن و حتی عصبی شدن شما شود. از طرف دیگر، تیروئید شما می تواند هورمون تیروئید بسیار كمی تولید كند. به این كم كاری تیروئید می گویند.
هنگامی كه هورمون تیروئید در بدن شما بسیار كم است، می تواند باعث احساس خستگی شود، ممكن است وزن شما افزایش یابد و حتی ممكن است نتوانید دمای سرد را تحمل كنید.
این دو اختلال اصلی می توانند ناشی از شرایط مختلفی باشند. آنها همچنین می توانند از طریق ارث و ژنتیك نیز به شما منتقل شوند.
چه كسانی به بیماری تیروئید مبتلا می شوند؟
بیماری تیروئید می تواند هر كسی را تحت تاثیر قرار دهد ؛ مردان، زنان، نوزادان، نوجوانان و افراد مسن.
ممكن است در بدو تولد (معمولا كم كاری تیروئید) وجود داشته باشد و با افزایش سن (اغلب بعد از یائسگی در زنان) ایجاد شود.
بیماری تیروئید بسیار شایع است، به طوری كه تخمین زده می شود 20 میلیون نفر در ایالات متحده به نوعی اختلال تیروئید مبتلا هستند.
احتمال ابتلای یك زن به بیماری تیروئید تقریباً پنج تا هشت برابر بیشتر از یك مرد است.
درصد ابتلای بیشتری به تیروئید دارید اگر:
سابقه خانوادگی بیماری تیروئید داشته باشید.
یك بیماری زمینه ای داشته باشید (می تواند شامل كم خونی خطرناك، دیابت نوع 1، نارسایی اولیه آدرنال، لوپوس، آرتریت روماتوئید، سندرم شوگرن و سندرم ترنر) باشد
از داروهای حاوی ید (آمیودارون) استفاده كنید.
جزو گروه افراد بالای 60 سال به خصوص در زنان هستید
قبلاً برای یك بیماری تیروئید یا سرطان (تیروئیدكتومی یا پرتودرمانی) درمان داشته باشید
چه چیزی باعث بیماری تیروئید می شود؟
دو نوع اصلی بیماری تیروئید، تیروئید كم كار و تیروئید پركار هستند. هر دو بیماری می توانند ناشی از بیماری های دیگری باشند كه بر نحوه عملكرد غده تیروئید تأثیر می گذارد.
شرایطی كه می تواند باعث كم كاری تیروئید شود عبارتند از:
تیروئیدیت: این وضعیت التهاب (تورم) غده تیروئید است. تیروئیدیت می تواند میزان هورمون هایی را كه تیروئید شما تولید می كند كاهش دهد.
تیروئیدیت هاشیموتو: یك بیماری بدون درد، تیروئیدیت هاشیموتو یك بیماری خود ایمنی است كه در آن سلولهای بدن به تیروئید حمله كرده و به آن آسیب میرسانند. این یك بیماری ارثی است.
تیروئیدیت پس از زایمان: این وضعیت در 5 تا 9 درصد از زنان پس از زایمان رخ می دهد. معمولاً یك وضعیت موقتی است.
كمبود ید: تیروئید از ید برای تولید هورمون استفاده می كند. كمبود ید مشكلی است كه چندین میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد.
غده تیروئیدی كه كار نمی كند: گاهی اوقات، غده تیروئید از بدو تولد به درستی كار نمی كند. از هر 4000 نوزاد 1 نفر را تحت تاثیر قرار می دهد. در صورت عدم درمان، ممكن است كودك در آینده دچار مشكلات جسمی و روحی شود. به همه نوزادان در بیمارستان آزمایش خون غربالگری داده می شود تا عملكرد تیروئید آنها بررسی شود.
شرایطی كه می تواند باعث پركاری تیروئید شود عبارتند از:
بیماری گریوز: در این شرایط كل غده تیروئید ممكن است بیش از حد فعال باشد و هورمون بیش از حد تولید كند. به این مشكل گواتر سمی منتشر (بزرگ شدن غده تیروئید) نیز می گویند.
ندول ها: پركاری تیروئید می تواند ناشی از گره هایی باشد كه بیش از حد در تیروئید فعال هستند. یك ندول منفرد ندول تیروئید با عملكرد مستقل سمی نامیده می شود، در حالی كه غده ای با چندین گره گواتر سمی چند ندولار نامیده می شود.
تیروئیدیت : این اختلال می تواند دردناك باشد یا اصلا احساس نشود. در تیروئیدیت، تیروئید هورمون هایی را آزاد می كند كه در آنجا ذخیره شده اند. این می تواند برای چند هفته یا چند ماه ادامه یابد.
ید بیش از حد: هنگامی كه شما بیش از حد ید (ماده معدنی كه برای تولید هورمون های تیروئید استفاده می شود) در بدن خود داشته باشید، تیروئید بیش از نیاز خود هورمون تیروئید تولید می كند. ید بیش از حد را می توان در برخی داروها (آمیودارون، داروی قلب) و شربت های سرفه یافت.
آیا در صورت ابتلا به دیابت، خطر ابتلا به بیماری تیروئید بیشتر است؟
اگر دیابت دارید، نسبت به افراد بدون دیابت در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری تیروئید هستید.
دیابت نوع 1 یك اختلال خود ایمنی است. اگر از قبل یك اختلال خودایمنی دارید، احتمال ابتلا به یك اختلال خود ایمنی دیگر بیشتر خواهد بود.
برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2، خطر كمتر است، اما همچنان وجود دارد. اگر دیابت نوع 2 دارید، احتمال ابتلا به بیماری تیروئید در مراحل بعدی زندگی شما بیشتر است.
آزمایش منظم برای بررسی مشكلات تیروئید توصیه می شود. افراد مبتلا به دیابت نوع 1 ممكن است بیشتر از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 - بلافاصله پس از تشخیص و سپس هر سال یا بیشتر مورد آزمایش قرار گیرند.
در صورت ابتلا به دیابت نوع 2، برنامه منظمی برای آزمایش وجود ندارد، با این حال ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممكن است برنامه ای را برای آزمایش در طول زمان پیشنهاد كند.
اگر دیابت دارید و آزمایش تیروئید شما مثبت است، نكات زیر را رعایت كنید:
خواب كافی داشته باشید
ورزش منظم را فراموش نكنید
مراقب رژیم غذایی خود باشید
تمام داروهای خود را طبق دستور مصرف كنید.
به طور منظم طبق دستور ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود آزمایش دهید.
علائم رایج بیماری تیروئید
در صورت ابتلا به بیماری تیروئید علائم مختلفی وجود دارد كه می توانید آنها را تجربه كنید.
در بیشتر موارد، علائم بیماری تیروئید را می توان به دو گروه تقسیم كرد: علائم مربوط به داشتن بیش از حد هورمون تیروئید (پركاری تیروئید) و علائم مربوط به كمبود هورمون تیروئید (كم كاری تیروئید).
علائم پركاری تیروئید (پركاری تیروئید)
تجربه اضطراب، تحریك پذیری و عصبی بودن.
داشتن مشكل در خواب
كاهش وزن
داشتن غده تیروئید بزرگ یا گواتر
داشتن ضعف عضلانی و لرزش
تجربه قاعدگی های نامنظم یا توقف چرخه قاعدگی
احساس حساسیت به گرما
داشتن مشكلات بینایی یا سوزش چشم
علائم تیروئید كم كار (كم كاری تیروئید)
احساس خستگی
افزایش وزن
تجربه فراموشی
داشتن قاعدگی های مكرر و سنگین
داشتن موهای خشك و زبر
داشتن صدای خشن
تجربه عدم تحمل دمای سرد
آیا مشكلات تیروئید باعث ریزش موهایم می شود؟
ریزش مو یكی از علائم بیماری تیروئید، به ویژه كم كاری تیروئید است. اگر شروع به تجربه ریزش مو كرده اید و در مورد آن نگران هستید، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود صحبت كنید.
آیا مشكلات تیروئید می تواند باعث تشنج شود؟
در بیشتر موارد، مشكلات تیروئید باعث تشنج نمی شود. با این حال، اگر موارد بسیار شدید كم كاری تیروئید دارید كه تشخیص داده نشده یا درمان نشده است، خطر ابتلا به سدیم سرم پایین شما افزایش می یابد. این می تواند منجر به تشنج شود.
روشهای درمانی تیروئید از دیدگاه دكتر اكبر سلطانی فوق تخصص غدد
كار غده تیروئید چیست؟
غده تیروئید در ناحیه قدامی گردن و بالای جناق قرار دارد. كار غده تیروئید تنظیم سوخت و ساز بدن و رشد انسان است به علاوه در تنظیم آب و الكترولیدها تاثیر میگذارد و به طور كلی با عملكرد تمامی سیستمها بهخصوص مغز، اعصاب و قلب رابطه مستقیم دارد و مهمترین وظیفه آن تاثیر روی سیستم سوخت و ساز بدن است.
علایم پركاری تیروئید چیست؟
پركاری تیروئید به صورت دایم یا موقت است. پركاری موقت معمولا با مصرف دارو بعد از مدتی درمان پیدا میكند. در مورد پركاری تیروئید دایم معمولا بیمار با بعضی علایم واضح مراجعه میكند. مثلا بیمار در ناحیه قلب از تپش قلب زیاد و غیرعادی شكایت میكند و در موارد شدید دچار نارسایی قلبی میشود. گاهی اوقات بیمار در ناحیه ریه با تنگی نفس بهخصوص تنگی نفس فعالیتی به پزشك مراجعه میكند.
علایم این بیماری در دستگاه گوارش به صورت كاهش وزن و افزایش اشتها ظاهر میشود مگر در سنین بالا كه میزان اشتهای افراد كاهش پیدا میكند. علاوه بر این مهمترین ارگانی كه درگیر میشود سیستم مغز و اعصاب بیمار است كه با نشانههایی مانند اضطراب و عصبانیت غیرعادی روبهرو میشود. عدم تحمل گرما یا تعریق بیش از حد نیز از موارد دیگری هستند كه در سیستم سوخت و ساز بیمار رخ میدهند.
پركاری تیروئید چه عوارضی را به همراه دارد؟
در مواردی كمتر از 15درصد بعضی از بیماران دچار علایم چشمی میشوند. در این شرایط بیمار از بیرونزدگی چشم شكایت میكند كه گاهی میزان آن بسیار شدید میشود. پركاری تیروئید اگر بیش از حد معمول طول بكشد یا توسط پزشك تشخیص داده نشود روی استخوان تاثیر منفی میگذارد و تراكم آن را كم میكند.
روشهای درمانی برای كنترل پركاری تیروئید
روشهای درمانی برای بیماری پركاری تیروئید معمولا به سه دسته تقسیم میشوند. با تجویز داروهای مخصوص این بیماری را میتوان به راحتی كنترل كرد. این داروها تولید هورمون از غده تیروئید را كاهش میدهند چون در پركاری تیروئید تولید هورمونها در این غده بیش از حد معمول میشود؛ بنابراین مصرف دارو باعث میشود تا تولید چنین هورمونهایی به میزان كنترلشدهای برسند.
ید رادیواكتیو روش دیگری برای درمان پركاری تیروئید است و بعد از دارو شایعترین روش درمانی برای این بیماری محسوب میشود. ید رادیواكتیو میتواند غده تیروئید را از كار بیندازد و در 50 درصد موارد تحتتاثیر این ید غده تیروئید كمكار میشود. روش سوم كه معمولا كمتر بهكار گرفته میشود جراحی غده تیروئید است كه به ندرت اتفاق میافتد.
كمكاری تیروئید چه علایمی در بدن دارد؟
علایم كمكاری تیروئید تا حدی برعكس پركاری تیروئید است. اگر بخواهیم از علایم این بیماری در ارگانهای مختلف بدن شروع كنیم خشكی پوست یكی از نشانههای آن است. بیمار معمولا از خشكی بیش از حد پوست و احساس سرما شكایت میكند. پف غیرعادی دور چشم مخصوصا وقتی بیمار صبح از خواب بیدار میشود، میتواند یكی دیگر از علامتهای كمكاری تیروئید باشد. كمخونی یكی دیگر از علایم كمكاری تیروئید است كه در نتایج آزمایشهای خون بیمار مشخص میشود. تنگی نفس فعالیتی در دستگاه تنفسی، یبوست و كاهش اشتها در دستگاه گوارش از دیگر نشانههای بیماری كمكاری تیروئید است كه میتواند بیمار را از بروز این ناراحتی آگاه كند. تاثیرات كمكاری تیروئید در سیستم مغز و اعصاب تقریبا شبیه پركاری تیروئید است البته با یكسری تفاوتها. مثلا نشانههای افسردگی، كمحوصلگی، كاهش تمركز و فراموشی كه اغلب در كمكاری تیرویید رخ میدهد. یكی از علایم شایع بیماری كمكاری تیروئید در زنان اختلال در عادت ماهانه مانند افزایش یا نامرتب شدن خونریزی است و تا زمانی كه خونریزی قطع شود این روند ادامه پیدا میكند. البته این موارد میتوانند در كنار نشانههای دیگر كمكاری تیروئید ایجاد شوند. افزایش خونریزی زنان در این حالات آنها را مستعد برای كمخونی میكند. به طور كلی بیماری كه به كمكاری تیروئید دچار میشود با علایم كلی مثل درد عضلات، خستگی، ضعف، بیحالی، افزایش وزن، كاهش اشتها كه جزو شایعترین نشانههای این بیماری هستند به پزشك مراجعه میكند.
چه داروهایی برای كمكاری تیروئید تجویز میشود؟
كمكاری تیروئید هم به دو نوع موقت و دایمی تقسیم میشود كه نوع موقت آن مانند پركاری تیروئید موقت با مصرف دارو بعد از مدتی درمان پیدا میكند. با مصرف قرصهایی كه برای درمان كمكاری تیروئید تجویز میشود، برای هورمونهایی كه غده تیروئید باید ترشح كند، جایگزین پیدا میشود. در كمكاری دایمی هورمونهای تیروئید معمولا به صورت T4 است بنابراین با تجویز داروهای مخصوص سعی میكنیم تا میزان ترشح هورمونها را به حد طبیعی برسانیم. در اینجا باید به این نكته اشاره كنیم كه اگر كمكاری تیروئید به صورت دائمی باشد، بیمار باید تا آخر عمر مصرف دارو را ادامه دهد و به طور مرتب تحت نظر پزشك خود قرار گیرد.
مصرف ید چه تاثیری روی فعالیت غده تیروئید دارد؟
وقتی هورمونهای تیرویید ساخته میشوند داخل آنها مقدار زیادی ید وجود دارد و اگر ما میزان مناسبی ید مصرف نكنیم این غده نمیتواند هورمون بسازد. یعنی ید یكی از مواد اولیه سازنده هورمون تیروئید است. هنگامی كه شما ید مصرف میكنید غده تیروئید آن را جذب میكند و در مرحله بعد آن را با یك یا دو نوع پروتئین تركیب میكند و زمانی كه این تركیب اتفاق میافتد، غده تیروئید از آن هورمون میسازد. در نهایت این هورمون تیروئید است كه سوخت و ساز بدن را تنظیم میكند و تقریبا روی بیشتر اعضای بدن به طور جداگانه تاثیر میگذارد. بنابراین وقتی شما مقدار كمی ید مصرف كنید، غده تیروئید مواد اولیه برای ساختن هورمون را ندارد به همین دلیل این غده در ابتدا شروع به بزرگ شدن میكند كه در نهایت به گواتر تبدیل میشود و به دنبال آن اگر خیلی كم از ید استفاده كنیم مثلا زیر 25 گرم در روز، غده تیرویید دیگر نمیتواند هورمون بسازد و بعد از گواتر دچار كمكاری هم میشود. اگر برای درمان و كنترل میزان هورمونهای غده تیروئید اقدامات لازم انجام نشود، بیمار به تاثیرات مخرب این بیماری دچار میشود.
فواید نمك یددار چیست؟
یكی از فواید نمك یددار این است كه مقدار صد تا 150 میكروگرم ید در روز به بدن میرساند كه این مقدار هم برای ساختن هورمون كافی است، هم عموما برای جلوگیری از بزرگ شدن غده تیروئید كه آن را گواتر مینامیم، مفید و موثر است.
اگر از نمك یددار استفاده میكنید و خیلی غذاهای دریایی مصرف نمیكنید، این موضوع خیلی برایتان مشكلساز نمیشود چون شما مقدار مورد نظر یون را از مصرف نمك یددار به دست میآورید.
آیا رژیم غذایی خاصی برای بیماریهای تیروئید وجود دارد؟
یكی از اشتباهاتی كه در این زمینه رخ میدهد، این است كه به بیمارانی كه مشكل تیروئید دارند توصیه میشود كه اصلا ماهی صرف نكنند یا برای مثال كلم و كاهو نخورند چون این مواد دارای ید هستند. خب باید به این نكته اشاره كنم كه اصولا در بیماری كمكاری و پركاری تیروئید رژیم غذایی خاصی وجود ندارد. مطالعات علمی و پزشكی نشان میدهد كه مصرف خوراكیهایی مانند كلم و نظیر آن در صورتی میتواند برای تیروئید مشكلساز شود كه به میزان چند كیلوگرم در روز استفاده شود و از آنجایی كه هیچ انسان عاقلی این مقدار كلم را در روز نمیخورد بنابراین عموما مصرف مواد خوراكی مانند كلم، انواع سبزیجات و ماهی نه باعث كمكاری تیروئید میشود و نه در پركاری این غده ممنوعیتی دارد. بنابراین هیچ اثبات علمی در مورد بعضی از رژیمهای شایعی در میان مردم درباره غده تیروئید وجود ندارد. همانطور كه گفتیم هیچ رژیم غذایی برای بیماریهای تیروئید وجود ندارد مگر اینكه فرد به سرطان تیروئید دچار شود كه بحث آن كاملا متفاوت است.
آیا كمكاری تیروئید عوارض جدی برای بیمار دارد؟
تیروئید روی تمام ارگانهای بدن انسان تاثیر میگذارد و در صورتیكه فرد هنگام بروز علایم به موقع به پزشك مراجعه نكند تمام عوارضی كه به آن اشاره كردیم تشدید میشود. پوست، چشم، سیستم خونی و قلب و عروق، گوارش، دستگاه ریوی، باروری، مغز و اعصاب و عضلات ارگانهایی هستند كه تحتتاثیر عملكرد غده تیروئید قرار دارند.
شدیدترین حالت كمكاری تیروئید كه گاهی هم در فصل سرما دیده میشود كمای ناشی از كمكاری تیروئید درماننشده است. زمانی كه بیمار كمكاری تیروئید داشته باشد و برای درمان اقدام نكند ممكن است بعد از مدتی دچار كما شود و سطح هوشیاریاش كاهش مییابد. در این حالت فرد دیگر ارتباط برقرار نمیكند، عملكرد مغزش كم میشود یا بیمار دچار افت درجه حرارت میشود، نبض وی كند میشود و تپش قلب هم كاهش پیدا میكند و تنفس فرد دچار مشكل میشود. این ناراحتی به طور مستقیم در چهار سیستم اصلی بدن یعنی قلب و عروق، سیستم مغز و اعصاب تاثیر میگذارد و علایم ناشی از آن در این سیستم شدید میشود.
آیا بیماریهای تیروئید به صورت ارثی منتقل میشود؟
بیماریهای غده تیروئید به ندرت پیش میآید كه به صورت ارثی منتقل شوند. در این شرایط اختلالاتی به صورت ژنتیكی در ساختن و تاثیر هورمونها به وجود میآید ولی این انتقال ارثی بسیار نادر اتفاق میافتد. بیشترین علت كمكاری تیروئید سیستم ایمنی بدن است. یعنی سیستم ایمنی باعث میشود تا غده تیروئید كمكار شود و در نهایت از كار بیفتد. از علل دیگر كمكاری تیروئید مصرف ید رادیواكتیو در پركاری تیروئید است كه گفتیم آن را كمكار میكند و البته عمل جراحی كه باعث كمكاری دایم غده تیروئید میشود.
آیا زنان بعد از زایمان هم به این بیماریها مبتلا میشوند؟
گاهی ممكن است خانمها بعد از زایمان با كمكاری یا پركاری تیروئید موقت مواجه شوند. این ناراحتی معمولا در سه تا شش ماه اول زایمان رخ میدهد و بین سه تا شش ماه هم طول میكشد. در این صورت پزشك میتواند با انجام آزمایش این بیماری را متوجه شود ولی درمان این بیماری هم به صورت موقتی است و بعد از مدتی كه فرد داروهایش را مصرف میكند دوباره پزشك وضعیت بیمار را بررسی میكند تا متوجه شود عملكرد تیروئید به حالت اولیه خود بازگشته یا نه و اگر كمكاری یا پركاری تیروئید فرد با مصرف دارو رفع شود دیگر نیازی به ادامه دادن داروها نیست. ولی گاهی اوقات در حدود 30درصد ممكن است كمكاری موقتی تیروئید ادامه پیدا كند كه در اینجا عملكرد تیروئید از دایم تبدیل به موقت میشود و بیمار باید همیشه تحت مراقبت و درمان قرار گیرد.
آیا مصرف قرصهای لازم برای رفع كمكاری تیرویید موجب پوكی استخوان میشود؟
قرص لووتیروكسین برای درمان كمكاری تیرووید تجویز میشود. شواهد علمی نشان میدهد اگر دوز مصرفی این قرص مناسب نباشد، مقداری میتواند تراكم استخوان در زنان بعد از دوران یائسگی را كاهش دهد. بنابراین مصرف لووتیروكسین به جز در دوران یائسگی تاثیری روی بدن نمیگذارد.
زنانی كه در دوران یائسگی بیش از حد مجاز داروی لووتیروكسین مصرف میكنند و دوز آن بیشتر از مقدار مورد نیاز باشد احتمال دارد كه به میزان بسیار كمی، سالی یكدرصد، تراكم استخوانشان كاهش پیدا كند.
اگر خانمها تحت نظر پزشك باشند و به طور مرتب آزمایشهای دورهای دهند تا دوز داروهایشان تنظیم شود دیگر با این مشكل مواجه نمیشوند. پس توجه داشته باشید كه مصرف لووتیروكسین در دوز مناسب باعث پوكی استخوان نمیشود به علاوه پزشك متخصص از آنجایی كه هرشش ماه یكبار آزمایشهای لازم را روی بیمار انجام میدهد باید مراقب باشد تا دوز دارو بیش از حد مجاز نشود. این دارو هم مانند داروهای دیگر اگر بیش از حد مجاز مصرف شود قطعا عوارض جانبی مخصوص به خود را خواهد داشت.
بهترین زمان برای مصرف داروهای تیروئید
قرص لووتیروكسین را میتوان 30 دقیقه قبل از صبحانه یا دو تا سه ساعت بعد از شام هنگام خواب مصرف كرد. در مورد كسانی كه گاهی قرص را بهجای اینكه به صورت ناشتا مصرف كنند با غذا میخورند باید بگوییم كه حدود 10 تا 15 درصد از جذب این قرص به بدن كاسته میشود و عوارض چندانی ندارد.
بیماران باید تا چه زمانی وضعیت خود را كنترل كنند؟
معمولا كمكاری و پركاری تیروئید موقت به طور متوسط بین سه تا حداكثر چهار ماه طول میكشد و خیلی زود درمان میشود و خیلی وقتها هم قابل تشخیص نیست چون علایم آن آنقدر ناگهانی و آزاردهنده نیست كه بیمار متوجه شود و به پزشك مراجعه كند بنابراین در اكثر اوقات خود به خود خوب میشوند اما اگر بیماری فرد تشخیص داده شود معمولا بین سه تا چهار ماه زمان میبرد تا بیماری با درمان دارو رفع شود. مهمترین نوع كمكاری یا پركاری تیروئید موقت همانطور كه گفتیم مربوط به زنان بعد از زایمان میشود كه حتما باید تحت نظر پزشك درمان شوند و بعد از شش ماه تا یك سال وضعیت بیمار مجددا بررسی شود و اگر مشكل تیروئید رفع شده باشد مصرف دارو را قطع میكنیم. بیمارانی كه به تیروئید كمكار یا پركار مبتلا هستند باید هر شش ماه یكبار به پزشك متخصص خود مراجعه كنند و حداقل سالی یكبار آزمایشهای لازم را انجام دهند تا دوز داروهایشان هم تنظیم شود.