فراسو شنبه تا چهارشنبه از ساعت 08:00 به مدت 45 دقیقه

رادیو سلامت

فراسو

در مورد كرونا مرتكب این اشتباهات نشوید

تصورات اشتباه در مورد بیماری كرونا خطرناك است. در آستانه شروع پیك جدید بیماری مروز برخی تصورات اشتباه شایع مهم است

1401/04/20
|
10:04

براساس آنچه در دنیا اتفاق افتاده و براساس یافته های محدود داخلی به نظر می رسد پیك جدیدی كه در كشور در حال شروع است با نوع جدید ویروس اومیكرون معروف به BA.5 است كه اطلاعات اصلی در مورد آن به شرح زیر است:

این نوع ویروس مسری‌تر از امیكرون اولیه است
بیش از امیكرون اولیه از ایمنی ناشی از واكسن و ابتلای قبلی می‌گریزد.
نسبت به نوع امیكرون اولیه بیماری تا حدودی شدیدتر را ایجاد می‌كند. اما خوشبختانه آمار بستری و مرگ و میر با آن هنوز نسبت به نوع دلتا بسیار پایین تر است.
برای اینكه مجددا بیماری را جدی بگیریم و مراقبت ها و پروتكل ها را رعایت كنیم شاید مروز این باورهای غلط بد نباشد:

الف - اگر گمان می‌كنیم «چون فرد جوان و قوی هستیم به مبتلا نمی‌شویم» اشتباه بزرگی مرتكب شده ایم چون حتی در صورتی كه مبتلا شویم و چندان شدید بیمار نشویم ناقل بودنمان برای اطرافیانمان ممكن است نتیجۀ بدی داشته باشد. از طرف دیگر احتمال ابتلا به كووید طولانی مدت (لانگ كووید) در جوانان هم بالا است و لانگ كووید حالتی آزاردهنده و تاحدودی خطرناك است كه باید تلاش كنیم از آن دور بمانیم

ب- این باور كه « چون دفعات قبلی كه به كرونا مبتلا شده‌ام، بیماریم خفیف بوده، اگر باز هم مبتلا شوم بیماریم خفیف خواهد بود» به دلایل متعدد درست نیست و ممكن است این بار فرم شدید بیماری را تجربه كنید

ج - این تصور كه «فردی كه علامت های بیماری را ندارد ناقل بیماری نیست» اصلا درست نیست. بسیاری از ابتلای سایرین در همین موارد اتفاق افتاده است.

د - این تصور كه «چون دو دوز یا سه دوز واكسن زده ام پس ناقل بیماری نیستم» درست نیست. حتی با وجود واكسیناسیون كامل شما ممكن است به بیماری مبتلا شوید و در آن صورت می توانید ناقل بیماری به دیگران باشید.

م - این تصور كه «باز گذاشتن در و پنجرۀ ساختمان‌های مسكونی، اداری و تجاری جریان هوا را به اندازه‌ای برقرار می‌كند كه دیگر انتقال بیماری رخ نمی‌دهد و نیازی به استفاده از ماسك نیست» اصلا درست نیست. هرچند این كار ریسك انتقال بیماری را كاهش می‌دهد اما استفاده از ماسك در محیط های سربسته با حضور دیگران لازم است.

ه- این تصور كه « بیماری كه من دارم كورونا نیست، حساسیت یا سرماخوردگی، اثر باد كولر یا موتورسواری، سینوزیت و مانند این‌ها است» یكی از خطرناك ترین تصورات ممكن است. در دوران اوج همه گیری هر علائمی را معادل كرونا بدانیتد مگر خلاف آن ثابت شود. بهتر است با داشتن حتی یك علامت بیماری (یا حتی اگر در تماس نزدیك با فرد ثابت شده مبتلا به بیماری بوده اید) خود را مبتلا (یا ناقل بیماری) فرض كنید و توصیه های بهداشتی را رعایت كنید تا بیماری را به دیگران منتقل نكنید.

ی - این تصور كه « مبتلایان به بیماری كووید-19 داروهای یكسانی را مصرف می كنند و می‌شود نسخه دیگران را بدون تجویز پزشك مصرف كرد» هم تصور به شدت خطرناكی است و ممكن است باعث دیر شدن درمان های ضروری شود. یك نكته مهم این است از مصرف داروهای تجویز شده توسط افراد غیرپزشك و فاقد صلاحیت خودداری كنید. یادتان باشد كه داروهایی كه تأثیرشان اثبات نشده است نباید بدون تجویز پزشك مصرف شوند.

دسترسی سریع
فراسو