از ساعت به مدت

چاقی و احتمال ابتلا به كرونا

برنامه "پاسخگو" رادیو سلامت از گروه " تغذیه و سلامت" با حضور دكتر عبدالرضا نوروزی روی آنتن رفت.

1399/12/02
|
09:18

دكتر عبدالرضا نوروزی گفت: اخیرا سازمان بهداشت جهانی مطالبی را منتشر كرده است كه شامل باورهای غلط و درست در مورد ابتلا به كرونا ویروس است. یكی از مهمترین مواردی كه مطرح شده است این است كه چاقی یك عامل خطر مهم ابتلا به كرونا است. در ادامه هم به این سوال پاسخ داده شده است كه آیا رژیم های كاهش وزن باعث افزایش احتمال به كووید 19 می شود یا خیر؟
وی ادامه داد: در حال حاضر احتمال داده می شود كه شیوع چاقی 10 تا 12 درصد افزایش پیدا كرده باشد. شواهد علمی و متقنی وجود دارد كه افرادی كه چاق هستد و اضافه وزن دارند چون سیستم ایمنی ضعیفی دارند اگر به كرونا مبتلا بشوند عوارض بیماری در آنها شدیدتر خواهد بود. تاكید زیادی شده است كه افراد مواظب افزایش وزن باشند و حتی اگر دو یا سه كیلو اضافه وزن پیدا كردند به فكر كاهش وزن باشند. پس اگر فكر كنیم كه وزن را كم كنیم سیستم ایمنی تضعیف می شود تصور غلطی است. رژیم های اصولی باعث كاهش خطر ابتلا به كرونا می شود. به این دلیل كه چربی اضافی در شكم و پایین تنه كه ظاهرا بافت مرده ای است مواد مضری ترشح می كند كه روی سیستم ایمنی تاثیر می گذارد و باعث تضعیف آن می شود.
دكتر نوروزی تاكید كرد: نكته مهم این است كه وقتی از برنامه كاهش وزن صحبت می كنیم منظور ما این نیست كه در یك مدت كوتاهی تبدیل به یك فرد لاغر یا متناسب شویم. اگر فردی 12 كیلو اضافه وزن داشته باشد حتی اگر سه یا چهار كیلو از وزن خود را از دست دهد احتمال ابتلا او به كووید 19 كاهش پیدا می كند.

دسترسی سریع
پاسخگو