از ساعت به مدت

بلایی كه فشار خون بالا بر سر كلیه‌ها می‌آورد

فوق تخصص كلیه بزرگسالان با اشاره به اینكه فشار خون بالا و بیماری نارسایی كلیوی هردو از بیماری‌های شایع و بدون علامت هستند توصیه كرد: كلیه‌ها باید از جهت دفع پروتئین كنترل شوند و همینطور فشار خون به صورت مستمر اندازه‌گیری شود.

1401/04/11
|
09:31

آریا جنابی فوق تخصص كلیه بزرگسالان و نفرولوژیست درباره ارتباط فشار خون بالا و نارسایی مزمن كلیه گفت: پرفشاری خون می‌تواند یكی از علائم نارسایی مزمن كلیه باشد و از طرف دیگر بیماری كه پرفشاری خون دارد هم می‌تواند در طول زمان به نارسایی كلیه دچار شود.

وی افزود: هیچ یك از این دو بیماری كه شایع هستند، علائم بالینی ندارند به همین دلیل بیمارانی كه فشار خون بالا دارند باید به صورت مستمر كنترل شده و بیمارانی كه مشكل كلیه دارند هم به طور دوره ای كنترل شوند.

جنابی یادآور شد: از هر 7 نفر یك نفر به بیماری مزمن كلیه مبتلا است و 25 درصد جمعیت كشور هم به فشار خون بالا مبتلا هستند. این دو بیماری بسیار شایع اند و اگر كنترل نشوند عوارض جدی و حتی غیرقابل جبرانی را برای بیمار در برخواهند داشت.

جنابی با اشاره به اینكه از هر 4 نفریك نفر به فشار خون بالا است تاكید كرد: فشار خون بچه‌ها هر سال یكبار باید كنترل شود. اما بزرگسالان از 22 سالگی باید به صورت مستمر فشار خون خود را كنترل كنند. فشار خون بالا بدون علائم بالینی است و معمولا به طور تصادفی متوجه این بیماری می شویم . عوارض این بیماری به دلیل بدون علامت بودن، به تدریج در فرد ایجاد می شود.

فوق تخصص كلیه بزرگسالان متذكر شد: كلیه‌ها باید از جهت دفع پروتئین به ویژه در افرادی كه زمینه بیماری‌های همچون دیابت، پوستی(لوپوس) یا سردردهای میگرنی دارند به صورت مستمر كنترل شود. فشار خون این بیماران هم باید به صورت مستمر كنترل شود. اگر فرد فشار خون بالا یا میكروآلبومین نداشته باشد و كراتین و تست عملكرد كلیه مناسبی هم داشته باشد، كافی است برای اینكه مطمئن باشیم كلیه ها عملكرد خوبی دارند.

وی اظهار داشت: در بیماران دیابتی ممكن است میكروآلبومین در آزمایش ادرار دیده نشود بنابراین این بیماران باید تست آلبومین دهند تا مطمئن باشیم دیابت عارضه ای برای كلیه ها ایجاد نكرده باشد.

وی افزود: یك از مهمترین اقدامات در جهت پیشگیری از بیماری نارسایی كلیوی كنترل مستمر فشار خون است. باید شیوه زندگی مناسب و فعالیت ورزشی منظم 20 تا 30 دقیقه در روز و 150 دقیقه در هفته داشته باشیم. از مصرف بی رویه مسكن و داروهایی كه توسط پزشك تجویز نشده باشد پرهیز كنیم. مصرف نمك را كاهش دهیم و در برابر آن مصرف لبینات كم چرب، میوه جات و سبزیجات تازه را افزایش دهیم و در آخر سیگار هم نكشیم و از استرس هم دوری كنیم.

دسترسی سریع
پاسخگو