اكثر افراد میدانند كه اقدامات خاصی وجود دارد كه میتوانند برای محافظت از خود در برابر انواع مختلف سرطان انجام دهند.
بهطور گسترده شناخته شده است كه اجتناب از سیگار احتمال ابتلا به سرطان ریه را كاهش میدهد، غربالگریهای پیشگیرانه میتوانند شانس ابتلا به سرطان را كاهش دهند و معاینه منظم پوست نیز میتواند با تشخیص زودهنگام بیماری از شما در برابر جدیترین عواقب سرطان پوست محافظت كند و امكان درمان به موقع را فراهم كند.
متخصص مراقبت و آموزش دیابت و سخنگوی آكادمی تغذیه و رژیم غذایی اظهار كرد: رژیم غذایی سالم میتواند به محافظت در برابر سرطان كمك كند.
در حالی كه هیچ ماده غذایی به تنهایی از هر نوع سرطان محافظت نمیكند، نتایج تحقیقات نشان میدهد كه فهرست غذاهای ضد سرطان به شدت به سمت غذاهای گیاهی متمایل است.
وی مصرف پنج وعده یا بیشتر در روز از غذاهای گیاهی و مصرف روزانه 30 گرم فیبر را توصیه میكند. این ایده خوبی است كه در هر وعده غذایی یك یا تركیبی از میوه و حبوبات، غلات كامل و سبزیهای غیر نشاستهای داشته باشید.
وی میگوید: رژیم غذایی متعادل و متنوع خطر ابتلا به سرطان را بیش از هر غذای خاصی كاهش میدهد.
مهمترین مواد غذایی ضد سرطان توتها، بروكلی و سایر سبزیجات چلیپایی حاوی كاروتنوئیدها، قهوه، زیره، سیر، حبوبات، قارچ، روغن زیتون، گوجه فرنگی و غلات كامل هستند.
محققان بیان كردند: ارتباط بین مصرف بیشتر قارچ و خطر كمتر سرطان، به ویژه سرطان پستان، ممكن است نشاندهنده نقش محافظتی بالقوه قارچ در رژیم غذایی باشد.
او خاطرنشان كرد كه گوجهفرنگی حاوی لیكوپن، كاروتنوئیدی است كه با سرطان مبارزه میكند و رنگ قرمز به گوجه فرنگی میدهد؛ مهم است كه به خاطر داشته باشید كه باید گوجهفرنگی را بپزید تا لیكوپن آزاد شود.