از ساعت به مدت

سرطان پستان و راههای پیشگیری از آن

دكتر فرشته عباس وندی با حضور در مجله "پاسخگو" رادیو سلامت از عوامل خطر سرطان پستان و راههای
پیشگیری گفت.

1399/12/02
|
09:13

دكتر فرشته عباس وندی گفت: در تمام دنیا ژنتیك به عنوان یك عامل بسیار موثر در سرطان پستان مطرح است اما در ایران خیلی از افرادی كه مبتلا شدند سابقه خانوادگی نداشتند.
ایشان ادامه داد: همه افرادی كه استعداد ژنتیك دارند به سرطان پستان مبتلا نمی شوند. با داشتن یك برنامه وزرشی منظم، كنترل وزن و مصرف سبزیجات زیاد می توان از ابتلا به سرطان پستان پیشگیری كرد. در ضمن با انجام معاینات دوره ای، سونوگرافی و ماموگرافی های به موقع می توان بیماری را زودتر تشخیص داد و از ایجاد عوارض پیشگیری كرد.
وی عنوان كرد: به جز ژنتیك و سابقه ابتلا به سرطان پستان در بستگان نزدیك و چاقی عواملی چون منارك زودرس یعنی این كه اولین پریود زیر 12 سال اتفاق بیفتد یا یائسگی دیررس به دلیل این كه فرد مدت طولانی در معرض هورمون ها قرار می گیرد احتمال ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهد. همچنین افرادی كه طولانی مدت از قرص های ضد بارداری استفاده كرده اند یا هورمون درمانی طولانی مدت داشته اند مثل كسانی كه به خاطر نازایی هورمون های زیادی گرفته اند با احتمال بیشتری به سرطان پستان مبتلا می شوند. این موضوع بویژه زمانی اهمیت دارد كه فرد به صورت ممتد در معرض هورمون قرار گیرد.
عضو پژوهشكده تحقیقات سرطان سینه جهاد دانشگاهی عنوان كرد: یكی از سوالات شایع در خانم ها این است كه آیا كیست های متعدد در پستان كه به عنوان فیبرو كیستیك مطرح است احتمال تبدیل شدن به بدخیمی دارد؟
در جواب این افراد باید گفت كه این كیست ها به تنهایی مشكلی ایجاد نمی كنند. كیست های متحرك با جدار خوب مشكلی ندارد و با آرام كردن بیمار خودبخود خوب می شود اما كیستی كه جدار منظم نداشته باشد و داخل آن توده ای دیده شود یا رشد خیلی منطقی نداشته باشد باید مورد توجه قرار گیرد. در اصل باید گفت همانطور كه نمی توان گفت بافت نرم پستان دچار بدخیمی نمی شود با اطمینان هم نمی توان گفت كه كیست های پستان سرطانی نمی شود.

دسترسی سریع
پاسخگو