از ساعت به مدت

گیجی و سرگیجه یكی از علائم كرونا

برنامه "پاسخگو" رادیو سلامت از گروه "بهداشت و تندرستی" با حضور دكتر بهروز امیرزرگر( متخصص گوش، گلو بینی و جراحی سر و گردن و فلوشیپ جراحی گوش و قاعده جمجمه) روی آنتن رفت.

1399/11/16
|
13:02

دكتر بهروز امیرزرگر( متخصص گوش، گلو بینی و جراحی سر و گردن و فلوشیپ جراحی گوش و قاعده جمجمه)در برنامه پاسخگو گفت: طبق مطالعات جدیدی كه انجام شده است گیجی و سرگیجه یكی از علائمی است كه كووید 19 در كنار سایر علائم گسترده ایجاد می كند كه البته گیجی علامت شایعتری است. مطالعات اخیر نشان می دهد در 2 درصد بیماران گیجی و سرگیجه به عنوان علامت اولیه در بیماری كووید گزارش شده است. البته نمی توان گفت هر سرگیجه و گیجی نشانه كرونا است. سرگیجه ممكن است علل مهم دیگری داشته باشد.
ایشان ادامه داد: سرگیجه واقعی سرگیجه ای است كه فرد احساس می كند محیط به دورش می چرخد یا خودش به دور محیط می چرخد. این حس یك حس كاذب است. اما بیشتر بیماران گیجی، سبكی سر، تاری دید و عدم تعادل را به عنوان سرگیجه واقعی مطرح می كنند.
فلوشیپ جراحی گوش و قاعده جمجمه گفت: حالت گیجی نسبت به سرگیجه واقعی در سالمندان شایعتر است و حتی گفته می شود شایعترین علت مراجعه سالمندان بالای 75 سال گیجی است. این حالت گیجی می تواند به علل مختلفی چون اختلال عملكرد سیستم قلبی عروقی، حالت های اضطرابی، مصرف برخی از داروها یا حتی به دنبال سوار شدن به خودرو، كشتی و هواپیما اتفاق بیفتد.
دكتر امیرزرگر عنوان كرد: سرگیجه واقعی شیوع كمتری دارد و از مهمترین علت های آن بیماری های گوش، حلق و بینی و بیماری های مغز و اعصاب است. شایعترین علت سرگیجه واقعی با منشاء گوش و حلق و بینی سرگیجه خوش خیم وضعیتی است. وضعیتی كه بیمار چند ثانیه سرگیجه واقعی دارد و زمانی اتقاق می افتد كه سرش را به عقب حركت می دهد یا به پهلو دراز می كشد و سرش را می چرخاند.
یك عامل بسیار شایع احساس گیجی در سالمندان افت فشارخون وضعیتی است و وقتی احساس می شود كه بیمار می خواهد تغییر وضعیت بدهد. مثلا از وضعیت خوابیده به وضعیت نشسته یا از وضعیت نشسته به حالت ایستاده دربیاید. علت افت فشارخون وضعیتی این است كه وقتی سن بالا می رود سیستم های تنظیم فشار خون ضعیف می شود. در حالت عادی در زمان تغییر وضعیت، فشار خون كمی افزایش می یابد اما در افراد مسن و كسانی كه داروهای پایین آورنده فشارخون مصرف می كنند این سیستم ضعیف شده و باعث ایجاد افت فشارخون وضعیتی می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: هر گونه سرگیجه و گیجی در سالمندان نیاز به بررسی دارد. چرا كه سرگیجه و گیجی در سالمندان می تواند باعث سقوط و افتادن بشود. سقوط در سالمندان با عواقبی چون شكستگی لگن و سایر استخوان ها و نیز عوارض جدی و بار اقتصادی همراه است.

دسترسی سریع
پاسخگو