برنامه "پاسخگو" رادیو سلامت به طور زنده و با حضور دكتر فریبا كوهدانی روی آنتن رفت.
دكتر فریبا كوهدانی در برنامه پاسخگوی رادیو سلامت درخصوص تغذیه مبتلایان به كووید 19 گفت: تغذیه مبتلایان به كووید 19 بسته به شرایط آنها متفاوت است. ممكن است عده ای از بیمارانی كه از بیمارستان ترخیص شده اند به دلیل استفاده از وسایل كمك تنفسی آزردگی هایی در نای و قسمت های ابتدایی مری داشته باشد و یا عضلات این ناحیه ضعیف شده باشد به همین دلیل خوردن و بلع برای این افراد مشكل است. بهتر است از غذاهای نرم و لقمه های كوچك استفاده كنند. آهسته غذا بخورند و لقمه ها را كامل بجوند. همچنین اگر لازم باشد با مقداری مایعات و آب بلع را انجام دهند. نكته مهم این است كه در حالت خوابیده چیزی نخورند و حالت نشسته داشته باشند چون ممكن است مواد غذایی وارد مجاری تنفسی آنها شود. در ضمن تا نیم ساعت بعد از خوردن غذا حالت نشسته داشته باشند كه احتمال بازگشت غذا كاهش پیدا كند.
وی ادامه داد: افرادی كه بی اشتها هستند لازم است از وعده های بسیار كوچك بر حسب میزان اشتها استفاده كنند و اگر خیلی بی اشتها هستند مكمل مصرف كنند. همچنین افردی كه جراحت در مسیر تنفسی ندارند می توانند برای افزایش اشتها از محرك های اشتها مثل لیموترش تازه و نارنج تازه استفاده كنند.
استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشكی تهران عنوان كرد: منابع امگا 3 كه غنی ترین آنها مواد غذایی دریایی هستند به جز نقشی كه در پیشگیری دارند به بهبود بیماران كمك می كنند. مبتلایان به كرونا باید به میزان كافی مایعات مثل آب، آب میوه، شیر گرم، چای كمرنگ، سوپ های مغذی( حاوی مرغ، انواع سبزی و جو كامل) بخورند. خوردن این مواد راحت است و در ضمن آب و مواد مغذی مورد نیازشان را تامین می كند.
دكتر كوهدانی تاكید كرد: نكته مهم این است كه در مبتلایان باید میزان دریافت انرژی را محدود كرد و به تدریج و در طی زمان میزان مصرف مواد غذایی را افزایش داد. مبتلایان به كرونا نباید غذاهای چرب بخورند. خوردن غذاهای چرب باعث تشدید بیماری می شود. نوع روغن مصرفی بهتر است زیتون، كلزا یا كانولا باشد. روغن كلزا منبع خوبی برای ویتامین E و امگا 3 نیز هست. گوشت قرمز باید كمتر مصرف شود. مصرف منابع ویتامین C مثل مركبات به شرط این كه ترشی آنها آزار دهنده نباشد توصیه می شود. البته كلم بروكلی و فلفل دلمه ای و انواع سبزی نیز حاوی این ویتامین هستند. در ضمن توصیه به مصرف ویتامین A هم شده است. این ویتامین و یا پیش سازش را می توان از سبزی ها، لبنیات و زرده تخم مرغ به دست آورد. البته سفیده تخم مرغ هم منبع بسیار خوبی از پروتئین با كیفیت است كه مصرف آن برای این بیماران توصیه شده است. پروتیئن ها یی مانند غذاهای دریایی منبع خوبی از سلنیوم و روی نیز هستند كه سیستم ایمنی را تقویت می كنند. مصرف آجیل ها به شرط این كه شور نباشند می تواند علاوه بر مزایای متعدد در تامین ویتامین Eمورد نیاز نیز كمك كنند.