دكتر فریبا كوهدانی در برنامه "پاسخگو" رادیو سلامت كه از گروه "تغذیه و سلامت" روی آنتن رفت تاثیر عوامل تغذیه ای و ژنتیكی بر استعداد ابتلا به كووید 19 بررسی شد.
دكتر فریبا كوهدانی در برنامه "پاسخگو" رادیو سلامت كه از گروه "تغذیه و سلامت" روی آنتن رفت گفت: در جدیدترین مقالات تحقیقی كه حاصل تحقیقات در ده كشور اروپایی است تاثیر عوامل تغذیه ای و ژنتیكی تواما هم بر استعداد ابتلا به كووید 19 و هم خطر مرگ و میر بررسی شده است. در این تحقیقات 10 نوع ماده مغذی معرفی شده اند كه بر عملكرد سیستم ایمنی بخصوص در كرونا تاثیر دارند و نقش 4 ماده بسیار پررنگ شده است.
ایشان ادامه داد: از مهمترین این مواد مغذی ویتامین B12 و ویتامین C است كه هم در ابتلا هم مرگ و میر تاثیر گذار است.موضوع مهم كه مقالات روز به روز آن را تقویت می كند وضعیت ویتامین D در افراد مختلف است و یكی از از دلایل بالا بودن بیماری در انگلیس را كمبود ویتامین Dدانسته اند. در این مقالات دو ماده مغذی ویتامین D و آهن به عنوان مهترین عوامل تغذیه ای موثر بر عملكرد ایمنی و رابطه آن با كوید 19 معرفی شده اند.
استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشكی تهران تاكید كرد: این تحقیقات عنوان می كند كه تفاوت های ژنتیكی كه ما داریم متابولیسم این مواد غذایی و میزان نیاز ما را به آنها تحت تاثیر قرار می دهد. یعنی نیاز به این مواد باید به صورت فردی دیده شود.
وی توضیح داد: به خاطر تفاوت های ژنتیكی میزان نیاز ما به مواد غذایی مختلف ممكن است متفاوت باشد و به همین دلیل ابتدا باید از طریق غربالگری كمبودها را مشخص كرد و بعد بر اساس شرایط و نیاز افراد مقدار نیاز روزانه آنها را تنظیم نمود.