دكتر پدرام برقعی در مجله "پاسخگو" رادیو سلامت گفت: به هر نوع صدای اضافی در گوش در عدم وجود صداهای بیرونی وزوز گوش گفته می شود. وزوز گوش به دلایل متعددی ایجاد می شود و انواع مختلفی دارد.
دكتر پدرام برقعی در مجله "پاسخگو" رادیو سلامت گفت: ایشان ادامه داد: وزوز گوش عمدتا به دو دسته تقسیم می شود. وزوز شخصی یا غیرعینی كه فقط خود شخص می شنود و عینی كه برای دیگران هم قابل درك است. شیوع وزوز گوش اغلب با بالارفتن سن بیشتر می شود كه یكی از علت های آن استرس و فشارهای عصبی است. وزوز گوش می تواند در یك یا دو گوش یا داخل سر شنیده شود.
وی اضافه كرد: اكثر وزوزها شخصی است و دیگران آن را نمی شنوند. وزوز گوش می تواند منشاء گوش خارجی داشته باشد مثلا جرم گوش یا تماس جسم خارجی مثل مو با پرده صماخ باعث وزوز می شود كه با برداشتن جسم خارجی مشكل بیمار برطرف می شود. بیماری ها گوش میانی مثل عفونت، وجود مایع یا ترشح در گوش میانی، پارگی پرده صماخ هم می تواند به صورت وزوز شنیده شود. یكسری از بیماری های گوش داخلی كه حلزون را درگیر می كند هم صدای اضافی ایجاد می كند كه شایعترین آنها مینیر است. این بیماری با كاهش شنوایی و سرگیجه همراه است. گاهی هم تومورهای عصب شنوایی باعث وزوز می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران عنوان كرد: یكی از شایعترین علل وزوز گوش مسائل روحی روانی، استرس ها، فشارهای عصبی، خستگی، بی خوابی، افسردگی و اضطراب است كه شیوع آنها از همه عواملی كه وزوز در اثر آن ایجاد می شود بیشتر است.
دكتر برقعی گفت: خیلی وقت ها افراد معتقدند وزوز گوش درمان نمی شود. در واقع وزوز درمان داروئی ندارد اما این مشكل حتی وقتی علت خاصی ندارد قابل درمان است. مهمترین درمان وزوز گوش این است كه باید به صورت ارادی به این صدا توجه نشود. اگر فرد به این صدا بی توجه باشد كم كم صدا قطع می شود. ثابت شده است كه به طور فیزیولوژیك گوش مكانیسمی دارد كه با عدم توجه ارادی، وزوز درمان می شود و كم كم صدا قطع می شود.