از ساعت به مدت

تاثیر رژیم های كاهش وزن بر سیستم ایمنی

استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشكی ایران در برنامه "پاسخگو" رادیو سلامت از تاثیر رژیم های كاهش وزن بر سیستم ایمنی گفت.

1399/11/12
|
14:47

استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشكی ایران در برنامه "پاسخگو" رادیو سلامت گفت: اگر كسی دچار اضافه وزن و چاقی است حتما باید برای كنترل وزن خود اقدام نماید. هر گونه انحراف از وزن طبیعی چه كاهش و چه افزایش وزن می تواند بر سلامت كل بدن از جمله سیستم ایمنی اثر سوء بگذارد.
وی ادامه داد: افزایش وزن یا چاقی در تعریف های جدید به افزایش درصد چربی بدن گفته می شود. ممكن است فردی از نظر ظاهری چاق به نظر نرسد اما وقتی تركیب بدن او را اندازه می گیریم درصد چربی او افزایش پیدا كرده باشد. افزایش چربی با افزایش واكنشهای التهابی و استرس اكسیداتیو همراه است كه می تواند سیستم ایمنی ما را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین هر فردی كه ظاهرا چاق است بخصوص چاقی شكمی دارد باید برای كنترل وزن خود اقدام نماید.
دكتر وفا گفت: كنترل وزن به شیوه های مختلف انجام می شود. برای خیلی ها مهم است در مدت كوتاه و خیلی سریع وزنشان را از دست بدهند. در حالی كه این افزایش وزن در مدت كوتاه به دست نیامده است. وقتی فردی با استفاده از شیوه های نامناسب و رژیم های نامتعادل اقدام به كاهش وزن می كند اثر این نوع رژیم خیلی بدتر از چاقی و اضافه وزن است و می تواند یك آسیب تلقی شود و به سلامت كل بدن از جمله سیستم ایمنی ضربه بزند.
استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشكی ایران تاكید كرد: اقدام به كاهش وزن حتما باید بر اساس روش های جدید علمی و با نظر متخصصین مربوطه و با در نظر گرفتن تمام موازین كنترل وزن انجام شود. فردی كه رژیم كاهش وزن را دنبال می كند نباید احساس گرسنگی و ضعف داشته باشد. چون این موضوع آسیب پذیری بدن را نسبت به عفونت ها و عوامل خارجی بیشتر می كند و سیستم ایمنی می تواند بیشتر آسیب ببیند. انتخاب صحیح مواد غذایی در طول روز، استفاده از تمام گروه های غذایی و حتی فاصله بین وعده ها و رفتار های تغذیه بی نهایت اهمیت دارد.

دسترسی سریع
پاسخگو