از ساعت به مدت

درد ناحیه فوقانی شكم، شایعترین علامت سرطان معده

"مجله پاسخگو" رادیو سلامت با حضور دكتر محمدمهدی ادیب سرشكی( فوق تخصص خون و سرطان بزرگسالان) و با موضوع"سرطان معده"روی آنتن رفت.

1399/11/11
|
13:47

دكتر محمدمهدی ادیب سرشكی( فوق تخصص خون و سرطان بزرگسالان) در برنامه پاسخگوی رادیو سلامت گفت: ایران یكی از كشورهایی است كه سرطان معده در آن شیوع بالایی دارد. سرطان معده جز 4 سرطان شایع در كشور ما است و در آقایان شایعتر است. اگر بیمار در مراحل اولیه مراجعه كند و به شكایات خود اهمیت دهد می توانیم در مراحل موضعی و كاملا شفا بخش بیماری را تشخیص دهیم. در این صورت نتایج درمان بسیار عالی خواهد بود.
وی ادامه داد: شایعترین علامت این سرطان درد ناحیه فوقانی شكم است كه گاهی ممكن است در پشت جناغ احساس شود. همچنین این سرطان ممكن است با احساس سنگینی در ناحیه فوقانی شكم كه با غذا خوردن بدتر می شود، تهوع، استفراغ، بی اشتهایی و یا كاهش وزن خودش را نشان دهد.
دكتر ادیب سرشكی افزود: هر فردی كه بالای 40 سال دارد و با درد قسمت فوقانی شكم مراجعه می كند باید بررسی آندوسكوپی شود. یا اگر كسی زیر 40 سال است، درد معده یا اختلال هضم دارد یا احساس نفخ بعد از خوردن غذا می كند و علی رغم یك ماه درمان با دارو علائم او كنترل نمی شود باید حتما به پزشك مراجعه كند و بررسی شود.
عضو هیات علمی دانشگاه عنوان كرد: علائم زخم معده و سرطان معده شباهت زیادی دارد. البته در افرد بالای 40 سال بیشتر به سرطان معده فكر می كنیم. به طور كلی وقتی فردی علائم هشدار دهنده مثل درد قسمت فوقانی شكم همراه با بی اشتهایی و یا بلع دردناك دارد یا استفراغ خونی یا مدفوع سیاه دارد باید سریعا به پزشك مراجعه كنند تا مورد بررسی آندوسكوپی قرار گیرد.
فوق تخصص خون و سرطان بزرگسالان درباره عوامل خطرساز سرطان معده گفت: چاقی یك عامل خطر مهم است. بی تحركی، مصرف نمك زیاد و غذاهای شور، برخی عادات غذایی بد مثل خوردن غذاهای آماده و فراوری شده، گوشت های كبابی، نخوردن سبزی ها و میوه ها، مهمترین عوامل ابتلا به سرطان معده است. همچنین استفاده از سوخت های نفتی در فضاهای محدود، آب آشامیدنی ناسالم، مصرف چای و غذاهای داغ از دیگر عوامل ابتلا به سرطان معده است. در ضمن مطالعات انجام شده در كشور ما نشان می دهد تریاك یكی از عوامل خطر مهم و شناخته شده برای سرطان معده است و مصرف قلیان چندین برابر سیگار شانس سرطان های معده، مری و حنجره را بالا می برد.

دسترسی سریع
پاسخگو