از ساعت به مدت

علل خونریزی های دستگاه گوارش تحتانی

رادیو سلامت در مجله "پاسخگو" به علل خونریزی های دستگاه گوارش تحتانی پرداخت.

1399/11/11
|
13:37

دكتر زهرا صنعت (فوق تخصص گوارش و كبد بزرگسالان) در برنامه پاسخگوی رادیو سلامت گفت: خونریزی از دستگاه گوارش تحتانی می تواند به صورت خونریزی روشن یا به صورت مدفوع سیاه رنگ یا قیری باشد. در مواردی هم این خونریزی ها خودشان را به صورت كم خونی نشان می دهند. خونریزی های آشكار می تواند به صورت چند قطره دفع خون بعد از اجابت مزاج یا خونریزی زیاد باشد.
ایشان ادامه داد: یكی از شایعترین علل خونریزی های دستگاه گوارش تحتانی شقاق (فیشر) یا هموروئید است. اما این خونریزی های می تواند به عللی چون كولیت التهابی، پولیپ زخمی یا بدخیمی هم ایجاد شود.
فوق تخصص گوارش افزود: خونریزی های دستگاه گوارش تحتانی چه خونریزی هایی كه آشكار هستند و چه مواردی كه به صورت كم خونی خودشان را نشان می دهند اهمیت زیادی دارند. با این كه در اكثر موارد خونریزی دستگاه گوارش تحتانی به عللی ایجاد نمی شود كه سلامت بیمار را به خطر بیندازد و تنها درصد كمی به علت كولیت التهابی و توده های بدخیمی اتفاق می افتد اما این خونریزی ها نباید بویژه در سنین بالا ساده انگاشته شود و به حساب خوش خیمی گذاشته شود. در افراد سالمندان حتی اگر یك قطره خون در مدفوع دیده شود فرد سالمند باید با كولونوسكوپی تشخیصی مورد بررسی قرار گیرد. در ضمن لازم است كه افراد بالای 50 سال حداقل یك بار مورد غربالگری قرار گیرند و روده آنها دیده شود.
دكتر صنعت تاكید كرد: در بررسی مبتلایان به این خونریزی ها حتما باید سن، سابقه بیماری ها و علائم همراه مثل كاهش وزن، كاهش اشتها، سابقه سرطان در خانواده، دردهای شكمی و كم خونی مورد بررسی قرار گیرد.

دسترسی سریع
پاسخگو