از ساعت به مدت

دیابت كنترل نشده احتمال ابتلا به نوع شدید كرونا را افزایش می دهد

دكتر شیما جزایری در برنامه "پاسخگو" رادیو سلامت گفت: مطالعات نشان داده است دیابت بخصوص دیابت كنترل نشده احتمال ابتلا به فرم شدید كووید، بستری شدن در بخش مراقبت های ویژه و مرگ و میر را افزایش می دهد.

1399/11/08
|
11:57

اما علت چیست؟ یك علت بیماری های همراه دیابت است. چون ممكن است دیابتی ها بیماری های قلبی عروقی و فشارخون داشته باشند و علت دیگر این است كه اكثر دیابتی ها چاق هستند. چاقی التهاب خفیفی در بدن ایجاد می كند، همچنین احتمال انعقاد خون را افزایش می دهد و بنابراین می تواند عوارض كووید را افزایش دهد. همچنین این شرایط روی تنفس ما و تهویه مكانیكی ریه هم تاثیر می گذارد و احتمال ابتلا به فرم شدید را زیاد می كند. ضمنا وقتی قند بالاست چه قبل و چه بعد بستری شدن احتمال عوارض افزایش می یابد. قند خون بالا در طولانی مدت از یك طرف سیستم ایمنی را تضعیف كند و از طرفی وضعیت التهابی در بدن ایجاد می كند كه خطر فرم شدید را بیشتر كند. در ضمن دیابت سیستم انعقادی را تا حدودی مختل می كند كه باعث می شود عوارض تشدید شود.
عضو هیات علمی دانشگاه عنوان كرد: دیابتی ها اگر قند خود را در وضعیت كنترل شده نگه دارند به كنترل بیماری آنها كمك می كند. تغذیه مناسب علاوه بر كمك به كنترل قند خون، با تاثیر بر سیستم ایمنی نیز می تواند در كنترل بیماری و كاهش عوارض كووید در افراد مبتلا به دیابت موثر باشد. اسیدهای چرب اشباع كه وضعیت التهابی را تشدید می كنند، اثرات نامناسبی بر ریه و سلول های ایمنی بافت ریه دارند. همچنین این اسیدهای چرب سیستم ایمنی ما را تضعیف می كنند و بر گلبول سفید تاثیر می گذارند و باعث مرگ برنامه ریزی شده آنها می شوند.
دكتر جزایری گفت: منابع غذایی اسیدهای چرب عمدتا چربی های حیوانی مثل چربی گوشت قرمز و چربی لبنیات است. روغن های های گیاهی بیشتر اسیدهای چرب غیر اشباع دارند كه البته استثناهایی از جمله روغن نارگیل و روغن پالم داریم كه روغن پالم می تواند بسیار نامناسب باشد.

دسترسی سریع
پاسخگو