از ساعت به مدت

بیماری فشار خون تا 95 درصد مربوط به سبك زندگی ما است

دكتر عبدالرضا نوروزی در برنامه "پاسخگو" رادیو سلامت گفت: درحدود 60 درصد از افراد مبتلا به كووید 19 حتی اگر در سنین پایین باشند به یكی از بیماری های مزمن غیرواگیر مبتلا هستند كه مهمترین علت این بیماری ها سبك و روش زندگی است.

1399/11/07
|
10:17

دكتر عبدالرضا نوروزی در برنامه "پاسخگو" رادیو سلامت گفت:
درحدود 60 درصد از افراد مبتلا به كووید 19 حتی اگر در سنین پایین باشند به یكی از بیماری های مزمن غیرواگیر مبتلا هستند كه مهمترین علت این بیماری ها سبك و روش زندگی است. موضوع مهم این است كه سبك غلط زندگی این افراد مربوط به یك یا دو ماه گذشته نیست و از دوران كودكی شروع شده است. به عنوان مثال عارضه كبد چرب امروز در كودكان ما شیوع زیادی پیدا كرده و از 4 تا 5 سالگی شروع شده است و علت آن نوع تغذیه كودكان است. در مورد فشارخون هم در 95 درصد موارد علت روش زندگی است و 5 درصد مربوط به مشكلات كلیه و فوق كلیه ست مثلا یك خانم یا آقای 50 ساله كه دریافت نمك او زیاد است و غذاهای نسبتا شور می خورد خودش را محكوم به ابتلا به فشارخون كرده است.
ایشان ادامه داد: احتمال ابتلای فردی كه در روز بالای 10 گرم نمك مصرف می كند به فشارخون 80 درصد است. مشخص شده است به طور متوسط تنها از طریق نان 5 گرم نمك در روز دریافت می كنیم. در یك بطری دوغ با حجم 300 سی سی حداقل یك گرم به ازای هر 100 سی سی نمك وجود دارد و اگر یك بطری دوغ مصرف كنیم 3 گرم نمك دریافت كرده ایم. در شرایطی كه كل نمكی كه دریافت می كنیم نباید بیشتر از 5 گرم باشد. حالا اگر غذاهای آماده مصرف كنیم میزان نمك مصرفی ما به 20 گرم هم می رسد.
دكتر نوروزی گفت: موضوع دیگری كه در فشارخون تاثیر دارد چاقی و اضافه وزن است. در ضمن چاقی سیستم ایمنی ما را تضعیف می كند. مثلا در كشورهایی مثل آمریكا و انگلیس یكی از مشكلات بیماران كووید 19 چاق ابتلا به فرم شدید بیماری ست.
وی تاكید كرد: هر7 كیلو افزایش وزن فشارخون را یك سانتی متر جیوه افزایش می دهد. كسی كه 12 كیلو اضافه وزن دارد یعنی فشارخون این فرد یك و نیم تا 2 درجه افزایش می یابد.

دسترسی سریع
پاسخگو