دكتر هادی شهراد بجستانی (فوق تخصص غدد و متابولیسم بزرگسالان) در "مجله پاسخگو" رادیو سلامت درباره پركاری تیروئید گفت.
دكتر هادی شهراد بجستانی (فوق تخصص غدد و متابولیسم بزرگسالان) در "مجله پاسخگو" رادیو سلامت گفت: هر زمان هورمون تیروئید بیشتر از میزان نیاز بدن ترشح شود اصلاحا گفته می شود كه تیروئید سمی شده است. یعنی هورمون های تیروئید بیش از حد نرمال ترشح می شود اما در عمل سمی ترشح نمی شود.
وی ادامه داد : هومون های تیروئید جنین تقریبا از هفته 11 تا 12 تولید می شود. در 8 تا 10 هفته اول، جنین خیلی به این هورمون نیاز ندارد و نیازش را از هورمون های تیروئید مادر و از طریق جفت تامین می كند. این غده و هورمون هایی كه ترشح می كند اهمیت زیادی دارد. رشد، تكثیر و تكامل سلول های مغزی كودك در یك سال اول وابسته به هورمون های تیروئید است و اگر بچه ای از بدو تولد تا دو سالگی هورمون تیروئید نداشته باشد رشد مغزی نخواهد داشت. نقش مهم دیگر هورمون تیروئید سوخت و ساز پروتئین ها و چربی هاست. اگر هورمون تیروئید خیلی بالا باشد سوخت و ساز سلولی افزایش می یابد و فرد احساس گرما می كند. البته احساس گرم شدن همیشه به علت بالا بودن هورمون های تیروئید نیست. در واقع یكی از علائم پركاری تیروئید احساس گرما است.
ایشان افزود: علائم پركاری تیروئید در سنین مختلف متفاوت است. بچه ها كمتر به پركاری تیروئید مبتلا می شوند. بچه هایی كه تیروئید پركار دارند كم وزن هستند یا وزن نمی گیرند، پوست بدن آنها همیشه مرطوب است، پرتحرك هستند، جلوی گردنشان برجسته می شود. همچنین چشم ها در نوعی از پركاری تیروئید درگیر می شود كه علامت آن بیرون زدگی كره چشم و باز بودن چشم است.
عضو هیات علمی دانشگاه گفت: شروع پركاری تیروئید بیشتر موارد از 20 سالگی است. تپش قلب، لرزش دست، كاهش وزن و عدم وزن گیری با وجود اشتهای زیاد و در مواردی تعداد مدفوع شل بیشتر و یا ادرار بیشتر از علائم پركاری تیروئید است. این نكته قابل تامل است كه هر كدام از این علائم به تنهایی نشانه پركاری تیروئید نیست بلكه باید مجموعه ای از علائم وجود داشته باشد
دكتر بجستانی تاكید كرد: در 80 تا 90 درصد موارد علت كم كاری و پركاری تیروئید خود ایمنی است. البته در حال حاضر گفته می شود مسائل روانی مثل مشكلات حاد روحی و روانی مثل استرس هم باعث كم كاری و پركاری تیروئید می شود.