دكتر عبدالرضا نوروزی در برنامه "پاسخگو" رادیو سلامت گفت: بدن ما سیستم خارق العاده ای برای بازسازی خودش دارد.
دكتر عبدالرضا نوروزی در برنامه "پاسخگو" رادیو سلامت گفت: تغییرات هورمونی در طول خواب باعث می شود بدن سیستم های مختلف از جمله سیستم دفاعی را بازسازی كند و این اتفاق زمانی می افتد كه خواب عمیق داشته باشیم. معمولا بین ساعت 12شب تا 3 بامداد یكی دو بار این اتفاق می افتد. متاسفانه افرادی كه قبلا ساعت 6 صبح بیدار می شدند تا به محل كار خود برسند الان بناچار در خانه مانده اند و دوركاری انجام دهند. این افراد فكر می كنند لزومی برای زود بیدار شدن ندارند. قاعدتا تا دیروقت هم بیدار می مانند. نكته مهمتر این كه این موضوع در مورد كودكان و نوجوانان هم صدق می كند. چرا كه والدین تا دیروقت بیدار هستند و به تبع آنها بچه ها هم بیدار می مانند و تا دیروقت تلویزیون می بینند و غذا می خورند.
عضو هیات علمی دانشگاه عنوان كرد: این شرایط با ساعت زیستی ما همخوانی ندارد. ساعت زیستی ما طوری تنظیم شده است كه در ساعات مشخص اتفاق های مشخص در بدن ما می افتد. افرادی كه ساعت خواب و بیداری آنها با ساعت زیستی مطابقت ندارد حتی اگر طول مدت خواب آنها كم نشده باشد عموما دچار بی حالی می شوند و كم انرژی هستند. چون بدن آنها فرصت بازسازی نداشته است. این بازسازی زمانی اتفاق می افتد كه زمان خواب و بیداری ما طبق ساعت زیستی بدن ما باشد.
دكتر نوروزی گفت: مقالات جدید نشان می دهد در این روزها بیشتر افرادی كه دوركاری دارند و در منزل هستند بعدازظهرها می خوابند. این تحقیقات نشان می دهد خواب بعدازظهر در حدود 20 تا 30 دقیقه برای ما خوب است. البته خواب بعداظهر باید بین ساعت 1 تا 3 بعدازظهر و كوتاه باشد و زمانی كه از خواب بیدار می شویم هوا تاریك نشده باشد.