از ساعت به مدت

افرادی كه صبحانه نمی خورند دچار افزایش وزن می شوند

برنامه"پاسخگو"ی رادیو سلامت از گروه "تغذیه و سلامت" و با حضور دكتر عبدالرضا نوروزی روی آنتن رفت.

1399/10/30
|
13:32

دكتر عبدالرضا نوروزی در برنامه پاسخگوی رادیو سلامت گفت: وقتی می خوابیم بدن ما وارد فاز ناشتایی می شود. به طور متوسط اگر یك فرد بزرگسال بین 6 تا 7 ساعت بخوابد چون در این فاصله زمانی غذا نمی خورد بدن این فرد برای تامین انرژی كه در طول خواب به آن نیاز دارد از ذخایر موجود بخصوص مواد قندی(گلیكوژن) كبد استفاده می كند. بنابراین وقتی ازخواب بیدار می شویم حتما باید از یك منبع انرژی كه ترجیحا نشاسته ای باشد استفاده كنیم. حتما باید صبحانه خورد و حتما باید صبحانه را به موقع خورد. خوردن صبحانه احتمال ابتلا به بیماری های مزمن مثل دیابت، بیماری های قلبی عروقی را كم می كند. افرادی كه از كودكی به طور منظم صبحانه می خورند كمتر به دیابت مبتلا می شوند.
وی ادامه داد: مهمترین اتفاقی كه به دنبال حذف صبحانه می افتد پرخوری و ریزه خواری است. به همین دلیل افرادی كه صبحانه نمی خورند دچار افزایش وزن می شوند. همچنین این افراد دچار اختلال در آنزیم ها و هورمون های گوارشی و اختلال در جذب مواد غذایی هستند. از سوی دیگر وقتی فردی صبحانه نمی خورد یا خیلی دیر صبحانه می خورد بدن او از ذخایر انرژی و از موادی كه نباید استفاده كند استفاده می كند. همزمان با سوخت و ساز این مواد، مواد دیگری هم در بدن تولید می شود كه می تواند آسیب زا باشد. مثلا افرادی كه صبحانه نمی خورند مرتب احساس خستگی می كنند.
دكتر نوروزی تاكید كرد: صبحانه باید در ساعات اولیه صبح خورده شود و حداكثر نیم تا 45 دقیقه بعد از بیداری باید صبحانه خورد. این موضوع بخصوص در دانش آموزان و دانشجویان خیلی اهمیت دارد. صبحانه به افزایش قدرت تمركز و یادگیری دانش آموزن كمك می كند. باید از كل غذایی كه در روز مصرف می كنیم 30 درصد سهم ناهار 30 درصد سهم شام 20 درصد سهم صبحانه و 20 درصد سهم میان وعده ها باشد.

دسترسی سریع
پاسخگو