از ساعت به مدت

كمبود ویتامین D در كشور ما و در تمام دنیا جدی است

دكتر محمدرضا وفا در برنامه "پاسخگو" رادیو سلامت مطرح كرد.

1399/09/08
|
13:25

كمبود ویتامین D در كشور ما و در تمام دنیا جدی است. به همین دلیل همه افراد بالای 14 سال كه در سه تا شش ماه گذشته مكمل های درمانی یا دوز تزریقی این ویتامین را دریافت نكرده باشند بدون نیاز به آزمایش باید به مدت 8 هفته متوالی یك عدد ویتامین D 50 هزار واحدی را دریافت كند. پس از این زمان و در ادامه لازم است روزی 1000 واحد از این ویتامین را مصرف كنند. البته چون بیشتر افرد فراموش می كنند كه هر روز مكمل بخورند می توانند به جای مصرف روزی 1000 واحد هر ماه یك كپسول 50 هزار واحدی را دریافت كنند. لازم به ذكر است مصرف این ویتامین در فواصل منظم اهمیت زیادی دارد.
وی ادامه داد: ویتامین D یكی از مواد مغذی كلیدی است كه به شدت با سیستم ایمنی ما در ارتباط است. كمبود آن می تواند سیستم ایمنی ما را تحت تاثیر قرار دهد وآن را تضعیف كند. به ویژه در این شرایط كه به جز سرماخوردگی و آنفولانزا ، كرونا هم شیوع پیدا كرده است.
دكتر وفا عنوان كرد: البته به جز ویتامینD خیلی از ویتامین های دیگر مثل ویتامین A و C و E ،سلنیوم، روی،آهن و اسیدهای چرب امگا 3 بر عملكرد سیستم ایمنی ما تاثیر می گذارند. اگر الگوهای سالم غذایی در برنامه غذایی ما وجود داشته باشد همه مواد مغذی به جز ویتامین D و اسیدهای چرب امگا 3 به راحتی از طریق خوراك دریافت می شود و نیازی به مصرف مكمل نیست. ویتامین D و اسیدهای چرب امگا 3 از طریق خوراك به سختی دریافت می شوند و كمبود آنها سیستم ایمنی ما را به شدت آسیب پذیر می كند.
استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشكی ایران تاكید كرد: پتانسیل مسمومیت زایی ویتامین های محلول در چربی مثل ویتامین های K و D و A و E خیلی بیشتر از ویتامین های محلول در آب است و در بین این ویتامین ها، ویتامین D بالاترین پتانسیل مسومیت زایی را دارد و مسومیت با آن خطرناك تر است. برخی مطالعات نشان داده است كه كسانی كه به كووید مبتلا شدند عمدتا كسانی بودند كه كمبود ویتامین D داشتند. اما این به این معنی نیست كه بیش از اندازه این ویتامین را مصرف كنیم. تغذیه علم تعادل است. هیچ ماده غذایی نیست كه مصرف مقادیر زیاد آن خطرناك نباشد.
ایشان تاكید كرد: درخیلی از موارد نشانه های كمبود و مسمومیت با ویتامین D مثل هم است . مسمومیت هم سیستم ایمنی را تضعیف می كند. در ضمن دوز بالای این ویتامین احتمال تصلب شرایین، سخت شدن و كلسیفیكه شدن عروق و احتمال بیماری های قلبی را افزایش می دهد. این ویتامین بهتر است همراه غذا مصرف شود.

دسترسی سریع
پاسخگو